Tallózás dátum szerint

Egy szinttel feljebb
Exportálás mint [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Szerző | Tétel típus | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | X | Z | Á | Ó | Ú | К
Tételek száma: 257.

A

Adamov, László (1985) A tisztségviselők képzésének helyzete, továbbfejlesztésének lehetőségei és feltétele a Baranya megyei Szakszervezeti Iskolában. Szakdolgozat thesis, Archív.

Aipli, Sándor (1985) Szakosított tehenészeti telep a dömsödi Dózsa MGTSZ-ben. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Aipli, Sándor (1985) Szakosított tehenészeti telep a dömsödi Dózsa MGTSZ-ben. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Angyal, Lajos (1985) A munkahelyi művelődés helyzete és feladatai a Magyar Vagon- és Gépgyárban. Szakdolgozat thesis, Archív.

Antal, Ibolya (1985) Egy tájegység népdalainak gyűjtése, elemzése. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Antal, Júlia (1985) A szakszervezeti tisztségviselők politikai önképzésének eszközei, módszerei. Szakdolgozat thesis, Archív.

B

Bagó, Zsuzsanna (1985) A kreativitás fejlesztése és vizsgálata az I. osztályban anyanyelv órán. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Bak, Szilvia (1985) Közérzetvizsgálat egy napközis csoportban. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Bakacsi, Katalin (1985) Egy család életforma változásainak szociografikus leírása. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Baksáné Sztanó, Mária (1985) Szülők véleménye a napköziről. Szakdolgozat thesis, Archív.

Balázs, Edit (1985) A szervetlen kémia tanítása az 1964-es és az 1978-as tanterv alapján. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Barabásné Kollár, Andrea (1985) Iskolaérettségi pszichológiai kiegészítő vizsgálatok. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Baranyi, Beatrix (1985) Muhari László fafaragó munkásságának bemutatása. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Baráth, Árpádné (1985) Szakácsné Mészáros Magdolna népi iparművész munkássága. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Becsky, Antalné (1985) A pszichológiai ismeretek alkalmazási lehetőségei a szakszervezeti vezetés, agitáció és propaganda valamint a politikai oktatások területén. Szakdolgozat thesis, Archív.

Bencze, Györgyné (1985) A közművelődési párthatározat és a közművelődési törvény végrehajtásának tapasztalatai a Kontakta Alkatrészgyárban. Szakdolgozat thesis, Archív.

Benedek Sándorné, . (1985) Kémiai és fizikai változások anyagszerkezeti értelemezésének lehetőségei az alsó tagozatban. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Benke, Ágnes (1985) Testnevelési játékok labdás feladattal való alkalmazása az általános iskola alsó tagozatában I-II. osztály. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Benkő, Katalin (1985) A munkahelyi művelődés funkciói és gyakorlata a BHG Híradástechnikai Vállalatnál. Szakdolgozat thesis, Archív.

Berek, Péter (1985) A Lágymányosi Közösségi Ház központi tevékenységének elemzése. Szakdolgozat thesis, Archív.

Birges, Rita (1985) Az audio-vizuális eszközök felhasználásának lehetőségei az alsó tagozatos ének-zene órákon. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Biró, Attila (1985) Közlekedésbiztonság az autótechnikában. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Bodry, Margit (1985) A pedagógia információs rendszere. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Bogár Ottóné, . (1985) A Kisújszállási Gyermekkönyvtár foglalkozásainak tervezése és megvalósítása. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Bolla, Marianna (1985) Birtokviszonyok alakulása Szarvaskőn 1771 és 1888 között. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Bordás, Mária (1985) Jászágó település állatnevei. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Boros, Gizella (1985) Népi táplálkozás Mátrakeresztesen. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Borsos, Márta (1985) Színek térhatása. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Botka, Judit (1985) A testmagasság változása sportterhelés hatására. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Budavári, Éva (1985) A könyvtáros helyzete más értelmiségi csoportok között. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Bujdosó, Hajnalka (1985) Lakóhelyem és környékének védett növényei és állatai. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Bágyoni Szabó, György (1985) Az úttörőmozgalom szerepe az egészségre nevelésben (Különös tekintettel a Budapest, II. kerületi úttörőcsapatok egészségnevelő tevékenységére). Szakdolgozat thesis, Archív.

Bánhegyesi, Zoltán (1985) Műanyagcsapágyak. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Bíró, Attila (1985) Közlekedésbiztonság az autótechnikában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Bódi Győzőné Molnár, Erika (1985) A kisfüzesi kelengye. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

C

Csendesné Farkas, Edit (1985) Lineáris rekurzív sorozatok approximációs tulajdonságai. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Csősz, Lászlóné (1985) Családvizsgálat pszichológiai szempontból. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Czeglédi, Karolina (1985) A Kiskörei-víztározó jelentősége a Közép-Tisza-vidék mezőgazdaságában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

D

Demény, Hajnalka (1985) A csapatstruktúra szociálpszichológiai vizsgálata NB I. és a női kézilabda csapatnál. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Deák, Sándor (1985) Olvasás és személyiség. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Dobó, Katalin (1985) Az iskolatelevíziós pedagógia néhány problémája. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Donka, Márta (1985) A Tanító és a Köznevelés című folyóiratok zenei tárgyú cikkeinek tematikus katalógusa. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Dvihally, Henriette (1985) Udvard gazdálkodása a XVIII. sz. végén a korabeli számadáskönyvek alapján. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Dékány, Hedvig (1985) 1983-as elsőkötetes költők és kritikai fogadtatásuk. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Dúró, Andrea (1985) A nyelvi építkezés összetevői Tandori Dezső Medvetalp és barátai című művében. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

E

Elbertné Ruzicska, Ilona (1985) Zenei ismeretek rendszere és tanításásnak módszere az általános iskolai ének-zene tanításban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Emőd, Gáborné (1985) Életkörülmények intelligencia és olvasási szokások összefüggései két csepeli általános iskola IV. osztályában. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Erdélyi, Józsefné (1985) A család és az iskola lehetőségei a gyermekek művelt emberré nevelésében. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

F

Faragó, Sándor (1985) Tanyasi élet a Jászságban. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Farkas, Zoltán (1985) Lakócsa művelődésszociológiai vizsgálata. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Fazekasné Kisbakonyi, Tünde (1985) A ritmusérzék fejlesztése az alsó tagozatos ének-zene tanításában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Fejes, László (1985) A közművelődési párthatározat és a közművelődési törvény végrehajtásának tapasztalatai Fejér megyében. Szakdolgozat thesis, Archív.

Fencz, Borbála (1985) A propaganda és agitáció lélektani kérdései. Szakdolgozat thesis, Archív.

Fenyő, Istvánné (1985) A gyöngyösi Vachott Sándor városi-járási könyvtár és gyermekkönyvtár gyermekkönyvtári foglalkozásainknak megtervezése és megvalósítása. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Filep, Árpádné (1985) A fény és árnyék szerepe Rembrandt művészetében. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Firnicz, József (1985) Kézilabdázás az általános iskolában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Forgács, László (1985) A felsőfokú tanítóképzés története Jászberényben. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Forgóné Seres, Ildikó (1985) A fehérterror időszaka. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Frits, Katalin (1985) Az egészségnevelés módszertani kérdései. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Fürge, Edit (1985) A munkahelyi demokrácia megvalósulásának feltételei, különös tekintettel a személyiségformáló és nevelő hatására. Szakdolgozat thesis, Archív.

G

Gombos, István (1985) Heves város monográfiája. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Grimplinyi, Veronika (1985) Képességek felmérése az általános iskola alsó tagozatán futásban, ugrásban és sorozatugrásban. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Gyimesi, Lívia (1985) Az esztergomi Szent Anna templom. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Gyuró, Gyuláné (1985) A szakszervezeti irodalom mint különgyűjtemény a szakszervezeti könyvtárakban. Szakdolgozat thesis, Archív.

Győri, Ágnes (1985) A főiskolai hallgatók tanulási motívumainak elemzése. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Gáspár, Ferenc (1985) Az egyén válsága és az etikai megoldás a Karamazov testvérekben és az Anna Karerinában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Göböly, Ildikó (1985) Világnézeti és erkölcsi nevelés a nagy történelmi személyiségeken keresztül. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

H

Hajduné Sándor, Zsuzsanna (1985) A Bajnai-medence természetföldrajzi tényezőinek vizsgálata. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Hajdú, Lászlóné (1985) A 8-10 éves gyermekek személyiségének vizsgálata rajzaik alapján. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Hajdú, Lászlóné (1985) Nevelőotthoni nevekés vizsgálata az egri gyermekvárosban. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Hanicz, Ilona (1985) Világnézeti nevelés - oktatótelevízió. Szakdolgozat thesis, Archív.

Hanuszekné Nagy, Éva (1985) Az 1945-47. évi választások összehasonlítása Jászberényben. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Hargittay, Józsefné (1985) Olvasás és szocializáció. Összefüggések a családi háttér, az iskola, a nemi szerepek és az olvasmányszerkezet között a szakmunkástanulók és a gimnazisták életében. Szakdolgozat thesis, Archív.

Hegedűs, Zsuzsanna (1985) A magyar életrajzi lexikonok történeti áttekintése Czivittingertől napjainkig (1711-1980). Szakdolgozat thesis, Archív.

Hidvégi, Edit (1985) Hegedűs Géza Az erdőntúli veszedelem című regényének elemzése. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Hollósi, Erzsébet (1985) Bercel személynévanyaga. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Horgosiné Lakatos, Zsuzsanna (1985) Az oktatástechnikai eszközök alkalmazása az alsó tagozatos környezetismeret tanításában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Horváth, Judit (1985) Adatok a Vöröskő-völgy pókfaunájáról. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Horváth, Rita (1985) A közoktatásügy demokratizálódásának terve a koaliciós pártok programjában 1944-1948 között. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Horváth, Tibor (1985) A Nagy Francia Forradalom eseményei a jakobinus diktatúra időszakában a korabeli "Bécsi Magyar Hírmondó" tükrében. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Hudák, Mária (1985) Családi életre nevelés televízióval. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Hőnyi, László (1985) A Forrás című kecskeméti folyóirat története, bemutatása. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

I

Isdinszki, Emma (1985) A dombormű mint az építészet társművészete Ile-de-France katedrális építészetében. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Ispán, Tibor (1985) Kassák Lajos: az önnevelés klasszikus példája. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Iványi, Györgyné (1985) A család hatása a gyermek pszichikus fejlődésére. Szakdolgozat thesis, Archív.

J

Jancskár, Lajos (1985) A berekfürdői strandfürdő története 1928-1943. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Jankovics, Zoltánné (1985) Az ének-zene és más tárgyak közötti koncentráció lehetőségei az alsó tagozatban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Jeneses, Katalin (1985) Az amatőr művészeti csoportok helye és szerepe a közművelődésben /Tápiómente néptáncegyüttes/. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Juhász, Erika (1985) A szabadidő helyes felhasználására nevelés feladatainak megoldása a nyári napközis táborban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Juhász, Ágnes (1985) Belső terek alakulásának problémái a művészettörténet során - A soproni gótika. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Juhászné Deák, Edit (1985) A zenei hallás fejlesztése az alsó tagozatos ének-zene órákon. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Jékli, Sándor (1985) A távoktatás szerepe és lehetőségei a permanens nevelésben különös tekintettel a mozgalmi munkára. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

K

Kallóné Endrész, Gabriella (1985) A jelek és jelrendszerek tanítása az általános iskolában. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Kallóné Endrész, Gabriella (1985) A jelek és jelrendszerek tanítása az általános iskolában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Kaszabné Palócz, Erika (1985) A hátrányos helyzetű tanulók zenei nevelése. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kecskeméti, Erika (1985) Nyelvtantanítás az alsó tagozat 4. osztályában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Kecze, Jánosné (1985) A gyermekhangszerek alkalmazásának lehetőségei az alsó tagozatos énektanításban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Király, Julianna (1985) Az ének-zene és más tantárgyak közötti koncentráció lehetősége az alsó tagozatban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Király, Tamás (1985) A móri történelmi borvidék ismertetése a móri állami gazdaság szőlőtermelésén keresztül. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Királyné Vaskuti, Gabriella (1985) Agárdi Mezőgazdasági Kombinát sinatelepi gazdaságának mezőgazdasági földrajza, különös tekintettel a mezőgazdasági földhasznosításra és specializációra. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Kiss, Katalin (1985) Poroszló és Sarud község ragadványneveinek összehasonlítása. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kiss, Éva (1985) Deák Ferenc küzdelme a jobbágyfelszabadításért 1832-1836-os országgyűlési beszédei tükrében. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Kiszelyné Czibik, Tünde (1985) Heves megye iskolapolitikája a Horthy-korszakban. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Kohári, Józsefné (1985) A világnézeti nevelés időszerű kérdései. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Kollár, Tibor (1985) A csapatstruktúra szociálpszichológiai vizsgálata, különös tekintettel a teljesítményre. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Komor, Kornélné (1985) Képességfejlesztés a kézilabdázásban, különös tekintettel a láb- és lövőerő fejlesztésére. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Komáromi, Zsuzsanna (1985) Veszprém megye idegenforgalma. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Kosztrabszkyné Kiss, Ágnes (1985) A közoktatás és közművelődés kapcsolatrendszere. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Kovács, Aranka (1985) Demokratikus vezetés a művelődési házakban. Szakdolgozat thesis, Archív.

Kovács, Ferencné (1985) Szabadidős tevékenység a 2990. sz. Petőfi Sándor Úttörőcsapaton belül. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Kovács, Gyula (1985) A Rosenberg házaspár pere a korabeli sajtó tükrében. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Kovácsné Szabó, Margit (1985) Egy vetélkedő tanulságai... Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Krakóczki, Gyula (1985) A salgótarjáni József Attila Városi-Megyei Művelődési Központ és a Lovász József Iskola együttműködésének tervezete. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Kukucska, Anna (1985) A 6-10 éves tanulók fejlettségének vizsgálata. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kukucska, Anna (1985) A 6-10 éves tanulók testi fejlettségének vizsgálata. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kápolnai, Balázs (1985) A martonvásári uradalom története 1850-1910 között. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Káposztás, Józsefné (1985) A szabadidő felhasználására nevelés a napközi otthonban. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kári, László (1985) A középfokú tanítóképzés története jászberényben 1917-1959-ig. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Káré, Gáborné (1985) Az amatőr művészeti csoportok helye, szerepe a közművelődésben / Egy helyi kórus vagy pávakör esetleg néptánccsoport életének bemutatása, feldolgozása/. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Körmendi, Ágnes (1985) Malakológiai vizsgálatok a Bükk-hegységi Csúnya-völgyben. Szakdolgozat thesis, Archív.

Körmendi, Ágnes (1985) Malakológiai vizsgálatok a Bükk-hegységi Csúnya-völgyben. Szakdolgozat thesis, Archív.

Köteles, István (1985) A római iskola. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Kővári, Györgyi (1985) Egészséges életmódra nevelés a családban. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

L

Laczkó, Erzsébet (1985) Az egyenes idézetek stilisztikai vizsgálata Ady novellákban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Laczkóné Kiss, Ágnes (1985) A pénz motívuma Ady novelláiban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Leichter, Ákos (1985) A társadalmi és gazdasági változások hatása a közművelődésre Csongrád megyében (1980-1983). Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Liktorné Tóth, Csilla (1985) A holográfia elmélete. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Lukács, Katalin (1985) A közművelődés funkciója az időskorúak egészségnevelésében. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Lukács, László (1985) Az úttörőmozgalom közösségfejlesztő tevékenysége - különös tekintettel a Bokányi Dezső Úttörőcsapatra -. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Lukács, László (1985) Az úttörőmozgalom közösségfejlesztő tevékenysége - különös tekintettel a Bokányi Dezső Úttörőcsapatra -. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Lóczi, Júlia (1985) A film nevelőhatása az ifjúságra. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

M

Magyari, Tamás (1985) Egyetemisták és főiskolások könyvtárhasználati szokásai a Balassi Bálint Nógrád megyei könyvtárban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Major, Magdolna (1985) Egy kisiskolás gyermek komplex személyiségvizsgálata. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Makai, Gabriella (1985) A lövéspontosságot befolyásoló tényezők a kézilabdában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Mező, Ildikó (1985) Olvasási szokások kialakulásának vizsgálata egy alsó tagozatos tanulócsoport körében. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Mihály, Fábián (1985) A karikatúra. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Mikes, Irén (1985) Csapatstruktúra szociálpszichológia vizsgálata. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Mizerák, Istvánné (1985) A könyvtár szerepe a szakmunkástanulók irodalmi nevelésében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Molnár, Eszter (1985) Легенды в произведениях Чингиза Айтматова. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Molnár, József (1985) Az iskolai, illetve az iskolán kívüli felnőttoktatás problémái. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Molnár, Lászlóné (1985) A sav-bázis fogalom kialakítása természetkutató szakkörön. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Molnár, Zoltán (1985) A munkásság helyzete az üm. Sajószentpéteri Üveggyárban 1945-től napjainkig. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Molnárné Kárpáti, Klára (1985) Gondolatok a pályakezdő tanítókról. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Mucsi, Gyula (1985) Magyar népi kísérő hangszerek. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Murainé Szakáts, Ildikó (1985) Szakaszos-sebességváltó gimnasztika elmélete. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Mácsikné Buza, Aranka (1985) A szakszervezeti politikai információ funkciója és működésének jellemzőbb vonásai. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Márkus, Márta (1985) A hangszínhallás fejlesztésének lehetőségei az alsó tagozatos zenehallgatási anyag felhasználásával. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Márton, János (1985) Az amatőr művészeti csoportok helye és szerepe a közművelődésben. Egy helyi kórus vagy pávakör életének bemutatása. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Mártonné Bernáth, Kinga (1985) Az egész napos iskola a nyugat-európai országokban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Müller, Gyula (1985) A mecseki szénbányák közművelődési tevékenysége a vonzáskörébe tartozó településeken. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Müller, Tibor (1985) Az ember származására vonatkozó elméletek történeti áttekintése. Szakdolgozat thesis, Archív.

N

Nagy, Judit (1985) Az óvodai és az általános iskolai zenei nevelés kapcsolata. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Nagy, Katalin (1985) A harmadik osztályos tanuló, mint a lírai mű befogadója. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Nagy, László (1985) A cigányszék avifaunája. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Najzer, Alajosné (1985) A felnőttek pedagógiai kulturáltságának fejlesztése. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Nikula, Györgyné (1985) A közép-békési régió rekreációs adottságai és fejlesztési lehetőségei. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Németh Dénesné Majzik, Rózsa (1985) Szólások és közmondások Borsodszentgyörgy népnyelvében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Németh Istvánné Tálas, Annamária (1985) Szolnok megye oktatásügye 1945-től 1972-ig. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Némethné Bödő, Zsuzsanna (1985) A családi háttér hatása a tanulmányi eredmények alakulására. Szakdolgozat thesis, Archív.

Némethné Bödő, Zsuzsanna (1985) A családi háttér hatása a tanulmányi eredmények alakulására. Szakdolgozat thesis, Archív.

O

Oláh, Mária (1985) Komplett fóliakészlet készítésének és felhasználásának bemutatása a technika tananyag egy témakörére. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Orbán, György (1985) Magyar paraszti hangszerek. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

P

Pajorné Nyitó J., Zsuzsanna (1985) A zenei képességfejlesztés transzfer hatása alsó tagozatos hallgatóknál. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Papp, Rezsőné (1985) Iván Szergejevics Turgenyev hatása Krúdy Gyula műveire. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Pappné Szabó, Gabriella (1985) Mai magyar gyermekregények. Somogyi Tóth Sándor: A gyerekek kétszer születnek. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Pataki, Zsuzsanna (1985) Cultural Life of the Hungarians in the USA between the Two World Wars. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Pathóné Vajas, Éva (1985) A hátrányos és veszélyeztetett helyzetű fiatalokkal való foglalkozás a fővárosban. Szakdolgozat thesis, Archív.

Paunoch, É (1985) A Kultúra és Közösség című művelődéselméleti folyóirat története, helye és szerepe művelődési életünkben. Szakdolgozat thesis, Archív.

Paunoch, Éva (1985) A Kultúra és Közösség című művelődéselméleti folyóirat története,helye és szerepe művelődési életünkben. Szakdolgozat thesis, Archív.

Penák, Dóra (1985) Az aggteleki Baradla-barlangrendszer vízgyűjtőjének bemutatása és környezetvédelmének kérdései. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Perge, Márta (1985) Környezet- és természetvédelemre nevelés az általános iskola 1-4. osztályában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Perlusz, Éva (1985) Politikai nevelés a KISZ-ben. Szakdolgozat thesis, Archív.

Perlusz, Éva (1985) Politikai nevelés a KISZ-ben. Szakdolgozat thesis, Archív.

Pesti, Edit (1985) A csapatstruktúra szociálpszichológiai vizsgálata NB I. és a női kézilabda csapatnál. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Petrény, Lászlóné (1985) Az irodalmi anyag szerepe az erkölcsi értékrend formálásában alsó tagozatos tanulók körében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Petró, Nóra (1985) Adatok a Vöröskő-völgy pókfaunájáról. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Pletserné Futó, Katalin (1985) Középiskolások a Katona József Megyei Könyvtárban. Szakdolgozat thesis, Archív.

Pál, Ilona (1985) Olvasás és személyiség-A könyvtár és népművelés szakos főiskolai hallgatók személyiségének és olvasási szokásainak összehasonlítása. Szakdolgozat thesis, Archív.

Pálinkás, Mária (1985) A kommunikáció és az információ közvetítőeszközeinek fejlődése. Szakdolgozat thesis, Archív.

R

Reinberger, Ilona (1985) A felnőttoktatás pszichológiai problémái. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Rigó, Andrea (1985) Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Ringbauer, János (1985) A vetélkedőre való felkészülés és lebonyolítás módszertani problémái. Szakdolgozat thesis, Archív.

Rohács, Iván (1985) Artotéka a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár X. kerületi főkönyvtárban. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Rusznyák, Adrienn (1985) Erdei munkák Egerbaktán és környékén. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Rézművesné Mihalovics, Ildikó (1985) A Jászkunság című folyóirat története 1954-1980. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

S

Sasvári, Zsuzsa (1985) Szemléltetés az oroszórán az általános iskola új tantervű 4. és 5. osztályában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Sasvári, Zsuzsa (1985) Szemléltetés az oroszórán az általános iskola új tantervű 4. és 5. osztályában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Schwartz, Marianna (1985) Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye német nemzetisége a dualizmus korában. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Sepsi, Viktória (1985) Gergei Albert: História egy Árgirus nevű királyfiról és egy tündér szűzleányról. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Sivák, István (1985) Élmények és költői motívumok Vajda János verseiben. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Slakta, Tünde (1985) 1982-es elsőkötetes költők és kritikai fogadtatásuk. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Solymosi, Jánosné (1985) A korszerű műveltség fogalma szerkezeti kérdései és korszerű műveltség tartalmának alakulása. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Stáberné Győrfi, Olívia (1985) Szemléltető anyagok tervezése és készítése az alsó tagozatos technika tanításához. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Sváb, Erzsébet (1985) Shakespeare's Woman Characters. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Szabados, Judit (1985) A napközi otthonok és a művelődési intézmények együttműködésének jellemzői és főbb feladatai Mosonmagyaróváron. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Szabó, Beáta (1985) Az egyenes idézetek stilisztikai vizsgálata Gárdonyi novelláiban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Szabó, Emese (1985) Nyelvi sajátságok Sütő András Anyám könnyű álmot ígér című művében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Szabó, Gábor (1985) The Connection Between Milton's Sonnets and his Life. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Szabó, Márta (1985) A szabadidő-felhasználás különböző formáinak vizsgálata 1-4. osztályos tanulókkal. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szabó, Sándor (1985) Oktatóprogramok az általános iskola 6. osztálya számára. A természetes számok világa. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Szabó, Éva Anikó (1985) Some Syntactic Features of Living English Speech. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Szabóné Alberti, Ágnes (1985) Cigándi tájszótár. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Szakács, Magdolna (1985) A tanórán kívüli zenei nevelés lehetőségei alsó tagozatban. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szalai, György (1985) A páros kör oktatásan lovon. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Szalai, György (1985) A pároskör oktatása lovon. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Szalóky, Károly (1985) A közművelődési párthatározat és a közművelődési törvény végrehajtásának tapasztalatai a Lágymányosi Közösségi Ház bemutatása alapján. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Szappanos, István (1985) Élő és élettelen sejtek vizsgálata lézerrel. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Szarvas, Márta (1985) Az alsó tagozati tanterv futásgyakorlatainak feldolgozásmódja. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szemes, Ferenc (1985) Az emberi tényező szerepe a szekszervezeti munkában (néhány megye tapasztalatai alapján). Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Szemesi, Edit (1985) A gyermekek foglalkoztatásának pszichológiai kérdései a közművelődési intézményekben. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Szintainé Velkei, Ildikó (1985) Névtani vizsgálatok községemben. Nagykáta ragadványnevei. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Szunyogh, László (1985) A Budai-hegység geomorfológiája. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Szántó, Lászlóné (1985) Lakóhelyem flórájának és faunájának felmérése a környezetismeret tanítása szempontjából. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Székely, Tiborné (1985) A teljesítmények javításának módszerei az alsó tagozatos testnevelés atlétikai jellegű mozgásainál. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szöllősi, Zsuzsanna (1985) A helyes testtartás felmérése, a testtartási hibák megelőzése illetve javításának lehetőségei. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szőke, Csilla (1985) Irodalomóra a könyvtárban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Szűcs, Anikó (1985) Kondicionális és koordinációs képességek felmérése és értékelése az általános iskola alsó tagozatában. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Sándorné Nagy, Irén (1985) Besenyőtelek 1711 és 1848 között. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Sótér, Éva (1985) Az egykezes felső dobás és a gerelyhajítás összehasonlító elemzése. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Sőrés, Irén (1985) A második osztályos tanuló mint a lírai mű befogadója. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

T

Takács, József (1985) Egy járási labdarúgócsapat szociometriai szempontú vizsgálata. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Takácsné Horváth, Ildikó (1985) Agitáció és propaganda lélektani hatásai. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Tarsolyi, Viktorné (1985) A kulturális alapok felhasználásának elméleti és gyakorlati kérdései a vállalatoknál. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Tasi, Gabriella (1985) A kölcsönhatások megértését szolgáló feladatgyűjtemény összeállítása, elemzése az eredményes környezetismeret tanításhoz (a munkafüzeti és munkatankönyvi ajánlásoktól eltérően). Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Tatár, Adrienne (1985) Az Állami Gorkij Könyvtár állománya. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Tuboly, László (1985) Gazdaság művelődés és szabadidő összefüggései a Kőolaj- és Földgázbányászati Vállalat gellenházi üzemében. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Tímár, Teodór (1985) A tanólán kívüli zenei nevelés lehetőségei az alsó tagozaton. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Tóbiás, Ilona (1985) Filozófia és etika Jean-Paul Sartre. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Tóth-Fekete, Katalin (1985) A szemléltetőeszközök felhasználásának lehetőségei az alsó tagozatos ének-zene órákon. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Tóthné Marton, Ildikó (1985) A játékos elemek szerepe a zenei készségek megalapozásában. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Törökné Keves, Ildikó (1985) Egy iskolai könyvtár helyzete, állományának elemzése különös tekintettel a tantervi követelményekre. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

Tőzsér, Emliné (1985) A felnőttoktatás és továbbképzés időszerű kérdései a Váci Kötöttárugyárban. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

U

Uchlár, Tamás (1985) Tasszilitől a velencei biennáléig. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Urbán, Gabriella (1985) Környezetismeret és anyanyelv kapcsolat. Nincs thesis, Digitalizálás Jászberény.

V

Vajda, István (1985) A pécsi József Attila Művelődési Ház tevékenysége 1964-1980. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Valkai, Gábor (1985) Műszaki értelmiség művelődésének vizsgálata a Szerszámgépipari Művek Kecskeméti Gyárában. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Varga, Imréné (1985) A diáknyelv jelentéstani és alaktani vizsgálata a tatai középiskolákban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Varga, Istvánné (1985) Vilyvitány története a felszabadulástól napjainkig (1945-1985). Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Vargyas, Mariann (1985) Mezőgazdasági termelés Felnémeten a késő feudalizmus korában (1706-1830). Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Vargáné Gíber, Lilla (1985) A meteorológia története. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Vass, Éva (1985) The Mother - Fixation in D. H. Lawrence's Novel, Sons and Lovers. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Velozné Szabó, Ágnes (1985) Olvasás és személyiség. A házassági harmónia és az olvasmányválasztási szokások. Szakdolgozat thesis, Archív.

Verdes, Ilona (1985) Számítógépre alapozott dokumentumtároló és -visszakereső rendszer. Szakdolgozat thesis, Archív.

Vizi, Rita (1985) Szemléltetés az oroszórán az általános iskola új tantervű 4. és 5. osztályában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Végh, Tibor (1985) Sűrített levegős csőrendszerek. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

X

x, y (1985) Методика обучения носителей венгерского языка русским глаголам движения (на основе их сопоставителъного анализа в русском и венгерском языках). Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Z

Zahorán, Márta (1985) A testmagasság változása sportterhelés hatására. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Zaja Tamásné Juhász, Éva (1985) A mezőgazdaság szocialista átszervezése Mezőkövesd város területén. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Zelenyánszki, András (1985) A kulturális alapok felhasználásának elméleti és gyakorlati kérdései a Békéscsabai Állami Gazdaságban. Szakdolgozat thesis, Archív.

Zsemberi, Hajnalka (1985) A jászapáti templom. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

Zsolnai, Zoltán (1985) A szocialista brigádok művelődési gyakorlata az Alba Regia Állami Építőipari Vállalatnál. Szakdolgozat thesis, Archív.

Zsolnai, Ágnes (1985) A helyesejtés és az olvasástechnika együttes fejlesztésének lehetőségei a 3. osztályban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Zsuráfszki, Zoltán (1985) A néptánc oktatásának szerepe és jelentősége az általános iskolai esztétikai nevelésben. Szakdolgozat thesis, Archív.

Á

Ács, Csilla (1985) A játékos módszerek szerepek a zenei készségek megalapozásában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Ó

Ódor, Bernadett (1985) A csapatstruktúra szociálpszichológiai vizsgálata, különös tekintettel a teljesítményre. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Eger.

Ú

Újlaky, Marianna (1985) Az amatőr színjátszó mozgalom kultúra közvetítő tevékenységének bemutatása a KISZ KME Színpad munkáján keresztül. Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

К

Ковач, Сюзанна (1985) "Бездививаяептная Лексика в художественном и публицистическом публицистическом тексте". Nincs thesis, Digitalizálás Eger.

A lista elkészültének dátuma: Tue May 28 22:51:34 2024 CEST.