Tallózás dátum szerint

Egy szinttel feljebb
Exportálás mint [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Szerző | Tétel típus | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z | Á | É | Ü
Tételek száma: 463.

A

Adamkó, Dániel (2015) Programozás C# nyelven. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Antal, Anikó (2015) Tehetségfejlesztés a különböző műveltségterületekben. MA/MSc szakdolgozat thesis, Comenius Kar.

Antal, Regina Ágnes (2015) Egészséges életmód, egészséges táplálkozás. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Antos, Brigitta Erzsébet (2015) A Fővárosi Vízművek Zrt. felnőttképzési koncepciója. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Aros, János (2015) Magyarország borvidékei. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Artzt, Eszter (2015) A mindennapos testnevelés bevezetése és az úszásoktatás hatása a Monori Ady Úti Általános Iskolában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Asztalos, Zoltán (2015) Bor és étel párosítása egy adott borvidéken. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

B

Bacsó, Andrásné (2015) Étel és ital párosítása a Tokaji régió esetében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Bakondi, Ágnes (2015) A CNN szerepe a 20-21. század krízishelyzeteiben. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Balogh, Eszter (2015) Tehetséggondozás a kóruséneklés segítségével : Zenei tehetségfejlesztés egy budapesti általános iskola gospel kórusában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Balázs, Beáta (2015) A szőlő minőségét befolyásoló környezeti tényezők jellemzése Tokaj-Hegyalján, különös tekintettel a klimatikus viszonyokra. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Balázs, Csabáné (2015) Szőlő és bortermelési stratégiák-borkategóriák, helyük a borfogyasztásban. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Balázsi, Zsuzsa (2015) A fiatal és felnőtt bűnelkövetők börtönbe való beilleszkedésének összehasonlító vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Banda, Fanni (2015) A rendezvényszervezés az iskolában: A német nyelvet népszerűsítő iskolai szabadidős programok. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Bander, Éva Mónika (2015) Különböző életkorú tanulók agresszív viselkedésének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Bangó, Mária (2015) Az Amerikai Egyesült Államok a második világháború időszakába. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Barabás, Adrien (2015) Az iskolai sikerek és kudarcok okainak pedagógiai vizsgálata. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Baranyai, Karolin (2015) A sorozatgyilkosságok okainak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Baranyiné Kovács, Zsuzsanna (2015) Az iskola és a család kapcsolata. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Bartal, Ágota (2015) Gazdasági szemléletformálás a Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskolában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Barzsó, Gabriella (2015) A 2008-ban kirobbant válság hatásai az eurozóna országaiban. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Basa, Annamária (2015) Egészségnevelés a biológia tanításában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Bathóné Lakatos, Csilla (2015) A Jászsági Évkönyv bemutatása. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Bayer, Dóra (2015) Homoszexuálisok vizsgálata - Felmérés meleg férfiak elköteleződési igényéről. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Bednarik, Lászlóné (2015) A Harsányi Pincészet bemutatása, marketing tevékenységének megismertetése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Bene, Andrea (2015) Rezesova és Damu pere a médiában. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Berencsiné Márta, Ildikó (2015) A Bodnár Pincészet Borház marketing tevékenységének elemzése és fejlesztési javaslatok új marketing eszközök alkalmazására, vagy a meglévők fejlesztésére. BA/BSc szakdolgozat thesis, Comenius Kar.

Berezvai, Dóra (2015) Szentes, és a környező falvak turizmusa. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Berki, Barbara (2015) Mesei elemek a rendszerváltás utáni magyar filmekben. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Bertók, Viktor (2015) Az általános iskolai lovas oktatás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Bircsár, Eszter (2015) A zöld óvodák hálózata és a jeles zöld napok szerepe a környezettudatos nevelésben. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Birkás, Alexandra (2015) Epilepszia kialakulása,típusai,diagnosztikája és kezelése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Blazsek, Norbert (2015) Társas hatások vizsgálata a fiatalkori függőségek kialakulásában. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Bodnár, Bernadett (2015) A jó bornak is kell a cégér?!-avagy a Pajzos-Megyer mrketingjének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Bodnár, Petra (2015) Kutyás terápia, mint a gyermek és fiatal korosztályt segítő és fejlesztő tevékenység. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Bodnár, Zsófia (2015) Kommunikáció a színpadon Színész, szerep, ember- avagy a "levetett jelmezek". Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Borbás, Sándor (2015) Káros szenvedélyek. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Borbás, Sándor (2015) Káros szenvedélyek. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Bordács, Eszter (2015) A hajléktalanok reintegrációja a munka világába. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Bornai, Ádám (2015) Salgótarján kulturális élete és lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Bornai, Ádám (2015) Salgótarján kulturális élete és lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Boros, Henriett (2015) Családi napközi, mint alternatív kisgyermek-ellátási forma. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Buda, Boglárka (2015) Vállalati magatartás: a pszichológia és a stratégia kapcsolódási pontjai. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Buella, János (2015) Egy civil kezdeményezés eredményei a leszakadó vidéki térségek integrált szemléletet alkalmazó térségfejlesztése terén. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Buka, Bence (2015) Edző és játékos interakciók a labdarúgásban. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Bulyáki, Kinga (2015) Helyi kezdeményezések hasznos példái az Észak-magyarországi régióban. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Burgundi, Diána (2015) Román stílusú apátságok Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Burgundi, Diána (2015) Román stílusú apátságok Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Báder, Zsanett (2015) A Karácsony (mint turisztikai attrakció) hatása az utazásokra. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Bálintné Takács, Tímea (2015) Esettanulmányok állati kórokozók előfordulásáról és azok kártételéről magyarországi állattenyésztő telepeken. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Bánfalvi, Norbert (2015) Az európai EGTC-k jogföldrajzi vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Bányai, Balázs (2015) A digitális televíziózás Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Bárczi, Barbara (2015) Autizmus spektrumzavarral élő gyermekek viselkedésproblémáinak megítélése. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Bárány, Jánosné (2015) A tehetségfejlesztés lehetőségei az iskolában-Tehetségpont létrehozása és tehetséggondozó tevékenysége. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Békési, Eszter (2015) Geológiai, geomorfológiai és talajtani kapcsolatrendszerek vizsgálata Kerecsend településen. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Bódi, János (2015) Nemzetközi pedagógiai mérések hazai viszonylatban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Bódiné Stoszek, Anikó (2015) Besenyszög város kulturális története a kezdetektől napjainkig. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Bögös, Barbara (2015) Differenciálegyenletek közelíto megoldásairól. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

C

Csala, Petra (2015) Ételek és borok az egykori Palócföld területéről. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Családi, Bettina Dorottya (2015) Lorántffy Zsuzsanna a források és a szemléltetés alapján. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Csernaburczky, Zsófia (2015) Az emblémáskönyvek története. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Csillik, Lászlóné (2015) Hátrányos helyzetű és nem hátrányos helyzetű iskoláskorú gyermekek deviáns viselkedésének vizsgálata a család szociokulturális és szociális hátterének tükrében. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Csomor, Orsika (2015) Nyomtatott könyv versus e-book olvasó: Az olvasási szokások változásának vizsgálata egyetemisták és főiskolások körében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Csontos, Andrea (2015) Multikulturális nevelés egy németországi iskolában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Csrefkó, Tamás (2015) Cserépvár természetföldrajza, tájtényezőinek vizsgálata, tájtörténete és történelmi régészeti hagyatékai. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Csufor, Sándor (2015) Az Egri és a Villányi borvidékek összehasonlító elemzése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Csufor, Sándor (2015) Az Egri és a Villányi borvidékek összehasonlító elemzése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Csufor, Sándor (2015) Az Egri és a Villányi borvidékek összehasonlító elemzése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Csábi, Dóra (2015) Az iskolai agresszió formájának kibővült területe azaz, az elektronikus zaklatás megjelenésének és problémájának jelentősége a középiskolások körében: A Gyöngyös városában végzett kutatás eredménye. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Csábi, Dóra (2015) Az iskolai agresszióformájának kibővült területe azaz, az elektronikus zaklatás megjelenésének és problémájának jelentősége a középiskolások körében A Gyöngyös városában végzett kutatás eredménye. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Czajner, Dániel (2015) Die Problematik der Übersetzung von Realien in J. K. Rowlings Harry Potter. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Czétényi, Bálint (2015) A földrajzi felfedezések és következményeik tanítása szemelvények és térképek alapján. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

D

Darabos, Gyula (2015) Reintegrációs folyamatok a Büntetés - Végrehajtási Intézeteknél. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Deáki, Zsuzsanna (2015) Über die Problematik der Literaturverfilmung: der Roman Homo Faber von Max Frisch und die Verfilmung Homo Faber von Volker Schlöndorff. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Dombi, Nándor (2015) A magyarországi méhészeti szakképzésről: A méhészeti szakképzés története, napjaink szakképzésének kutatása. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Domán, Dániel László (2015) Hosszú útról visszatérni. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Donkó, Amanda (2015) Beauty and the Beast as an example of animal transformations in fairy tales and its usage in English language lessons. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Dorkó, Zsuzsanna (2015) Halészlevek és borok. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Dorkó, Zsuzsanna (2015) Halészlevek és borok. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Doros, Judit (2015) A bor és ételválasztás objektív és szubjektív szempontjai. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Dosztály, Bianka (2015) Az egri Főegyházmegyei Könyvtár külső-belső kommunikációja. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Dr. Lévai, Gábor (2015) Magyarország történelmi borvidékei (összehasonlító elemzés, változások). BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Dr. Nagy-Kovács, Erika (2015) A Sziluett Borhotel marketingtevékenységének elemzése. MA/MSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Dr. Szebényiné Altmann, Melinda (2015) Az egészségre nevelés fejlődése és hatékonysága a biológia oktatásban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Drávuczné Kugyela, Lilla (2015) Óvodai zenehallgatás lehetőségei. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Dudás, Erika (2015) Vezetési stílus és hatékonyság. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Dér, Alexandra (2015) Vajon ki kerül bölcsődébe? A várandóság fiziológiája és a bölcsőde intézményébe kerülés összefüggései az anyai lélektan tükrében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Dócs, Vivien (2015) Az Ózdi Művelődési Intézmények szerepe a térség kulturális életében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Dóka, Réka (2015) A hatékony úszásoktatás ismévei. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

dr. Nagy, Gergely István (2015) Európai integráció és az Európai identitás. MA/MSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

E

Elekes, Gyula (2015) Párhuzamok a képzőművészeti alkotói folyamatok működésében: Képírás és képnyelv egyetemes szerepe a nem formális tevékenységben. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Erdélyi, Gábor (2015) The Cultural Roots of the American Superhero: The Case of Captain America. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Erdélyiné Rusz, Annamária (2015) A gazdasági-pénzügyi szemléletformálás jelentősége nem közgazdasági szakközépiskolás fiatalok körében. MA/MSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Erdős, Attila (2015) Kutatás a kajak-kenu sportban és kutatási tervezet a testnevelés órák megtartásához. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Erdősi, Mercédesz (2015) Tanulási orientáció vizsgálata 7. és 11. osztályos tanulók körében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Esztergályos, Márk (2015) Szelektív hulladékgyűjtés és az illegális lerakók Egerszalók, Egerszólát és Demjén településeken. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

F

Faragó, Enikő (2015) A gyöngyösi Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál jelentősége a turizmusban. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Farkas, Gréta Júlia (2015) Tisztelet, élet a virtuális világban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Farkas, Zoltán (2015) Észak-Alföld népi építészete. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Farsang, Tibor (2015) Egy Egri Bikavér, Egy Egri étel Farsang Pincészet és a Hotel Korona Eger Étel-Ital párosítása a XIX. Egri Bikavér Ünnepen. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Fedorné Szabó, Marianna (2015) Az Evinor Pincészet marketing tevékenységének elemzése és fejlesztési javaslatok új marketing eszközök alkalmazására vagy a meglévőek fejlesztésére. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Fehér, Mária (2015) Magyar Táncművészeti Főiskola Vályi Rózsi Könyvtárának bemutatása. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Fekete-Tóth, Boglárka (2015) Az iskola és a család együttműködésének vizsgálata a jászladányi Móra Ferenc Általános Iskolában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Ferencz, Zoltán Gábor (2015) Tokaj: terroir, bor, gasztronómia. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Fodorné, Szilágyi Réka (2015) Eger és Sopron oltalom alatt álló eredetmegjelölésű(OEM) borainak termékleírásai. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Fábri, Mariann (2015) A felnőttoktatás „más szemmel”. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Földi, Kitti (2015) „Szingligráfia” - A szingliség megjelenése és megélésének dimenziói. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Földvári, Lászlóné (2015) Tanulási képességek vizsgálata Tímár méréssel. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Füleki, Rita (2015) Az inkluzio probléma az óvodában a hátrányos helyzetű gyermekek tekintetében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Füleki, Rita (2015) Az inklúzió problémái az óvodában a hátrányos helyzetű gyermekek tekintetében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Füzesi, Judit (2015) A média hatása a gyermek fejlődésére. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Füzesi, Péter Pálné (2015) Flow megjelenése a mindennapos testnevelési órán egy kistelepülés iskolájában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Füzér, Donát (2015) A sport jelentősége és szerepe a diákok életvitelében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

G

Gacsó, Zoárd (2015) Oracle Application Express alkalmazásfejlesztés: tanulmányi segédrendszer elkészítése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Gajdár, Henrietta (2015) A lakodalmi szokások változása Vizsláson. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Galamb, Andrea (2015) A korai fejlesztés feladata, módszertani elvei. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Gangl, Edina (2015) Coaching a sportban, avagy magyar női vízilabda válogatott mentális felkészülése a 2012-es nyári olimpiai játékokra. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Garnics, Katalin (2015) A függőséget okozó szerek idegrendszeri hatásai. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Gasková, Réka (2015) Az edző személyének kérdése az utánpótláskorú kézilabdázóknál. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Gipsz, Jakab (2015) Az Egri és a Villányi borvidékek összehasonlító elemzése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Godzsák, Melinda (2015) A világ és Magyarország szőlőtermesztésének és borászatának aktuális kérdései. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Golen, Gerhárd (2015) A szalakóta (Coracias garrulus) költési sikeressége a Borsodi-síkon. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Gombácsi, Péter (2015) Italfogyasztási szokások hazánkban. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Greksza Attila, Istvánné (2015) A Békés Megyei Könyvtár zenei könyvtárának múltja,jelene, jövője. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Gréczi, Kornél (2015) Dinamikus webgaléria. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Gulyás, Andrea Katalin (2015) A különböző alternatív iskolák vizuális nevelésében a művészeti ismeretekre épülő alkotómunka megvalósulása. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Gulyás, Barbara (2015) Közösségi bűnmegelőzés sajátosságai- az egri modell. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Gulyás, Barbara (2015) Közösségi bűnmegelőzés sajátosságai- az egri modell. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Gusztafik, Mariann (2015) Az állatmesék szerepe az óvodai nevelésben. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

György, Vanda Orsolya (2015) A South Park társadalomkritikája és annak véleményformáló ereje. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Gáliczkiné dr Ambrus, Hajnalka (2015) Étel és ital párosítás egy adott régió esetében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Géczi, Csaba (2015) Az MKB Bank Zrt. gazdálkodásának elemzése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Géczi, Dóra (2015) Iskolai szorongás vizsgálata 5. osztályos és 8. osztályos tanulók körében. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Géresi-Balázs, Mária (2015) Termőtájak – magyar borok – magyar ételek (hazai konyha). BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Gőcze, Lajos (2015) Droghasználat megelőzésére alkalmazott programok az iskolában és a családban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

H

Hajagos, Henrik László (2015) Játékok az oktatásban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Hajdu, Tünde (2015) Táltos hit, avagy ősi hitvilágunk nyomai napjainkban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Haljárszki, Dóra (2015) A testnevelő tanár szerepe, feladata a rendszeres sportolás megszerettetésében és az igény kialakításában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Hamar, Anett (2015) Közfoglalkoztatási program fogadtatása munkavállalói és munkáltatói oldalról egy állami vállalatnál. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Hangodi, Titanilla (2015) A Villány-Siklósi Borút turisztikai-területfejlesztési-gazdaságfejlesztési jellemzése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Hauber, Zsoltné (2015) A Flow és az érzelmek szerepe a pedagógiai munkában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Hegedűs, Georgina (2015) Megújuló vs. Fosszilis: K.O. vagy Káosz lesz a vége? BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Hellenbárt, László (2015) Gyermeki jogtudatosság, gyermekbántalmazás, családon belüli erőszak. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Henke, Judit (2015) A Gyömrői Városi Könyvtár szerepe és helye a város kulturális életében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Herencsár, Milán (2015) Környezetállapot vizsgálatok a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Területen. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Homoky, Lilla (2015) Ökofalvak és kisközösségek politikája Magyarországon és nemzetközi szinten. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Horváth, Henrik (2015) AC Milan - FC Bayern München, avagy kié a sportgazdasági kupa? BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Horváth, Melinda (2015) Általános iskolai tanulói, tanári és szülői szerepek és motivációk az Erasmus+ programban: Comenius/Erasmus+ tapasztalatok az egy- és kétnyelvű alapfokú oktatásban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Horváth, Szabolcs (2015) Egészségnevelés a testnevelés eszközeivel. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Horváth, Szabolcs (2015) Pedagógia szerepe a szépségipar területén. MA/MSc szakdolgozat thesis, Comenius Kar.

Horváth, Éva (2015) Rendszerváltás vagy szemléletreform kell-e a fiatalok pénzügyi-gazdasági oktatásában? Javaslat a projekt-módszer rendszeres alkalmazására. MA/MSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Hreskóné Vass, Judit (2015) Az alföldi tradicionális ételek párosítása a magyarországi borfajták ízharmóniájával. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

I

Ignéczi, Zsolt (2015) A pedagógia gyakorlati kérdései a tűzolaktanyában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Comenius Kar.

Ignécziné Bodnár, Klára (2015) Iskolaválasztás Sátoraljaújhelyen. MA/MSc szakdolgozat thesis, Comenius Kar.

Ihnáthné Hallók, Mária (2015) A család és az iskola kapcsolata a Bokréta Alapfokú Művészeti Iskolában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Comenius Kar.

Illés, András (2015) HTML 5 vizuális lehetőségeinek bemutatása JavaScript programozás segítségével. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Ilyés, Réka (2015) A 3-6 éves óvodás gyerekek irodalmi érdeklődésének alakulása otthon és az óvodában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Imre, Richárd (2015) Útban a fúziós energiatermeléshez. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Irmalós, Diána (2015) Munkanélküliség Tóalmáson. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

István, Károly (2015) Balassagyarmat ökoturisztikai lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Ivánkáné Somodi, Krisztina (2015) A sajátos nevelési igényű tanulók integrálásának lehetőségei /egy budapesti középiskola integrációs törekvéseinek bemutatása, a pedagógusok attitűdjeinek vizsgálata/. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

J

Jakab, Szilvia (2015) Gárdonyi Gáza újságírói működése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Jakubovicsné Dombi, Erika (2015) A tehetségfejlesztés lehetőségei az iskolában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Jancsó, Erzsébet (2015) Világörökségünk: Tokaj-Hegyalja. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Jaskó, Imre (2015) A szőlő és a bor kedvező élettani hatásának szerepe a borok kiválasztásában és kínálásában. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Jerkovics, Zsófia (2015) Mi lesz c. dokumentumfilm. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Jordán, Dániel (2015) A villámárvíz megelőzésének és kezelésének lehetséges módszerei katasztrófavédelmi szempontból Eger vonatkozásában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Joó, Renátó (2015) II. Jagelló Lajos uralkodása alatt lezajló események elemzése, szemléltetés és forráselemzés alapján. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Juhász, Dóra (2015) A gyermekek márkahűsége, illetve a gyerekek nevelésében közrejátszó tényezők. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Juhász, Lehel Ferenc (2015) Varázslatok EPUBAN: Tanácsok az EPUB készítéséhez. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Jákfalviné Zifcsák, Ilona (2015) Hatékony együttnevelés az iskolában: Hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók integrálása /IPR/ a Teleki József Általános Iskola és Szakiskolában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Jári, Mariann (2015) A Z generáció nyelvi változásai napjainkban: Avagy hogyan változik a kommunikáció a számítógép- és internethasználat függvényében. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Józsa, Viktória (2015) A fiatalkori bűnözés okai a családi szocializáció szempontjából. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

K

K. Szabó, Vanda (2015) A Rendőrség és az iskola kapcsolata. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kailbach, Rita (2015) A tokaji borok eredetvédelmi problémái. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Kajtor-Gajdár, Anita (2015) Hollókő turizmusának új lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Kakuk, Annamária (2015) A magyar számviteli szabályozás és az IFRS-ek összehasonlítása. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Kancsár, Zsanett (2015) Deviáns viselkedések pszichológiai vizsgálata középiskolás tanulók körében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Kanyóné Batta, Diána (2015) Szövegértő olvasás, szövegfeldolgozás irodalmi szövegeken keresztül 3. osztályban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kapuvári, Mercédesz (2015) A budapesti gyógyfürdők elemzése a Gellért a Széchenyi és a Rudas fürdő példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kassa, Anita (2015) Az iskolai szociális munkások foglalkoztatottságának felmérése Heves megye általános iskoláiban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kassagranda-Földi, Alexandra (2015) Kortárs bántalmazás- egy régi probléma új köntösben. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Kasza, Beáta (2015) Óvodás gyermekek emberábrázolásának vizsgálata. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kelemen, Ibolya (2015) A gombák tanítása. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kelemen, Kinga (2015) A kitolódott gyermekvállalás okai. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Kellner, Orsolya (2015) Munkaerő-piaci képzések a Nemzeti Közlekedési Hatóság légügyi hivatalánál. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kerekes, Gábor (2015) Versenyképesség fokozása: Nemzeti bormarketing eszközök Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Kerekes, Krisztina (2015) Roma integráció a felsőoktatásban. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Kiraly, Dominika (2015) Víz, élmény, egészség. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kirják, Daniella (2015) A tüzérségi lőporok fizikai kémiai változásainak vizsgálata az idő függvényében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kirschbaum, Karl-Heinz (2015) Grape-growing in the world and Hungary and topical questions of the wine-producers. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Kis, Andrea (2015) A „Mezőgazdasági Technika” című folyóirat története, elemzése. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kis, Vencel (2015) Projekt-tervezés keretein belül megvalósuló autó bérbeadó webes alkalmazás. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Kiss, Dániel (2015) A dohányzás és a prevenció lehetőségei az iskolában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kiss, Dóra Anna (2015) Összehasonlító vizsgálat a Monorierdei Fekete István Általános Iskola és a monori Ady Úti Általános Iskola 8. évfolyamos tanulóinak táplálkozási szokásairól. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kiss, Dóra Anna (2015) Összehasonlító vizsgálat a Monorierdei Fekete István Általános Iskola és a monori Ady Úti Általános Iskola 8. évfolyamos tanulóinak táplálkozási szokásairól. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kiss, Imre (2015) Gamifikáció az oktatásban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kiss, Zsolt (2015) eGPU, avagy külső videokártya csatlakoztatása notebookokhoz. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Klencznerné Kis, Mária (2015) Kiégés és empátia összefüggésének vizsgálata középfokú oktatási intézmények pedagógusai körében. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Kobold, Gergely (2015) A férfitorna elemeinek oktatása az általános iskolában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Koch, Viktor János (2015) A kelták Druidák. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Kocsis, Kornélia (2015) A katonai toborzás helye és szerepe a Magyar Honvédség Humán erőforrás gazdálkodási rendszerében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kojsza, Péter (2015) Gyakorlati médiaoktatás a miskolci Lévay József Református Gimnáziumban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Kollár, Edina (2015) DROG-KÖR-KÉP "Maradj a napos oldalon". MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Komáromy, István (2015) A tanulási képességek fejlesztésének lehetőségei a drámapedagógia eszközeivel. MA/MSc szakdolgozat thesis, Comenius Kar.

Koncz, Sándor Pál (2015) Az Arany János Kollégiumi- Szakiskolai Program működése a vásárosnaményi Babus Jolán Középiskolai Kollégiumban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Korbely-Tomány, Sándor Sámuel (2015) A vallás hatása a társadalmi szocializációra Az egyházak társadalomformáló szerepe. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Kormos, Nelli (2015) A dán és magyar középiskolák összehasonlítása az iskolai agresszió tekintetében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Kormos, Nelli (2015) A dán és magyar középiskolák összehasonlítása az iskolai agresszió tekintetében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Kovács, Annamária (2015) A víz mint téma megjelenése a középiskolai természettudományos tárgyakhoz kapcsolódóan. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kovács, Ildikó (2015) Az SNI gyermek integrációja a magyar köznevelési rendszerben. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Kovács, Judit (2015) A Z generáció pszichológiai jellemzői. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Kovács, Mária (2015) Az egerszalóki Helli Családi Pincészet bemutatása, tevékenységeinek elemzése. A borászati tevékenység mellett folytatott szőlőmag őrlés, szőlőmagolaj készítés ismertetése. A csalási vállalkozás bekapcsolódása a helyi gasztro-és idegenforgalmi turizmus programjaiba. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Kovácsné Benedek, Katalin (2015) Az önarcképtől a selfie-ig: A képnyelvi gondolkodás régi és új lehetőségei a fotográfia mint szakma oktatási területeiről. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kovácsné Lőrincz, Beáta (2015) Állattenyésztési ismeretek tanítása a felnőttoktatásban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Krasznavölgyi, Lívia (2015) Habilitáció – Rehabilitáció lehetősége, területei az SNI-s gyermekek fejlesztésében Magasan funkcionáló autizmussal élők az integrációban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Krausz, Petra (2015) Képességfejlesztő tábor. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Kuczera, Dalma (2015) Innovatív nyomdai brand. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Kuli, János (2015) Három Nyugat-Dunántúli megyei könyvtár weboldalának elemzése. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kun, Mónika (2015) Eredményességvizsgálat az Abádszalóki Általános Iskolában - Az eredményességvizsgálat aspektusai -. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Kun, Szilvia (2015) A lány mint sajátos pedagógiai probléma a 18. században. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Kustár, Krisztina Mária (2015) Felelek vagy stresszelek? A matematika órán való szóbeli felelés és a szorongás kapcsolata. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kutalik, Márta (2015) Teaching and learning nature and science through English songs in 4th-form bilingual classes. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kuthi, Józsefné (2015) A népművészet szerepe, megjelenésének lehetőségei az iskolai szabadidős tevékenységekben. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kuzselné Schóber, Ágnes (2015) Az integráció és az inklúzió a hazai oktatásban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Kálosiné Tóth, Katalin (2015) Hátrányos helyzetű gyermekek óvodai nevelése. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kárász, Kristóf Máté (2015) Entitásmodellből könnyűsúlyú, rétegelt keretrendszert generáló alkalmazás fejlesztése Java programozási nyelven. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kátainé Oláh, Judit (2015) Az óvodáskorú gyermekek szüleinek mesemondási szokásai. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Könczöl, Beáta (2015) Akadálymentesen a munkaerőpiac felé: A fogyatékossággal élők munkaerő-piaci helyzete. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Kővári, Gergő László (2015) Az úszásoktatás megvalósítása a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskolában Egy elismert iskola a mindennapos testnevelés tükrében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

L

Lehotai, István (2015) Készlet nyilvántartó alkalmazás fejlesztése WPF alapokon. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Lengyel, Anett (2015) Az élethosszig tartó tanulás, az idegennyelv-tudás jelentősége, fontossága Pásztó lakosainak szemszögéből. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Lengyel, Barbara (2015) Mesék alkalmazása a középiskolai oktatásban. Mesefoglalkozás 16-17 éves fiataloknak. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Lengyel, Julianna (2015) Etnikai identitás, mentalitás, szokásjog és erkölcs: Erkölcsi hagyományok, szokások továbbélése egy magyarországi etnikai közösség életében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Lippai, Sándor (2015) A mai családok helyzete és kommunikációjuk hatása a gyermek szocializációjára. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Lippai, Zsanett (2015) Az urbanizáció megjelenése a közoktatás földrajz könyveiben. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Lukovszki, Nikoletta (2015) A tanítás stratégiái, módszerei. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Lukács, Réka Orsolya (2015) A Hotel Eger & Park**** menedzsment tevékenységének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Lázár, Szilvia Melánia (2015) „Tetszoleges” bitméretu egész számokkal végzett muveletek a moduláris aritmetika szabályai szerint, determinisztikus és pszeudó prímtesztek. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Lázók, Vivien (2015) A Lean szemléletének és eszközeinek bemutatása egy multinacionális vállalaton keresztül. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Lénártné Ráki, Bernadett (2015) A pedagógus kommunikációja. MA/MSc szakdolgozat thesis, Comenius Kar.

Lévai, Andrea (2015) Hátrányos helyzetű gyermekek viselkedési formái, és nevelési módszerei. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Lőrincz, Vivien Margit (2015) A jakobinus diktatúra időszaka Franciaországban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

M

Macsinka, Gábor (2015) Szimbolikus gondolkodás fejlesztése középiskolában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Madarász, Beáta Ágnes (2015) A művészetek integrálása az angol nyelvi oktatásban a nyelvi, akadémiai és életkészségek támogatására. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Madácsi, Norbertné (2015) Korszerű módszerek használata a felnőttoktatásban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Magyar, Márta (2015) Az inklúzió egy esettanulmány tükrében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Magyarossyné Dóbiás, Judit (2015) Epilepszia kialakulása,típusai, diagnosztikája, kezelése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Majer, Zsuzsanna (2015) Akadálymentesítés az olvasóvá nevelésben: Beszédfogyatékos – diszlexiás tanulók szövegértésének fejlesztése, az olvasóvá nevelést és az információkeresést segítő könyvtári lehetőségek egy általános iskolában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Majoros, Zsófia (2015) Mondókák a magyar és angol kulturális örökség részeként, és felhasználhatóságuk a tanítási órákon. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Makkai, Stella (2015) Akcióhős-típusok a 80-as évek amerikai filmjeiben. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Malácsik, Tibor (2015) Az étel-bor párosítás elmélete és gyakorlata. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Marczi, Gábor (2015) Egy magyarországi borút turisztikai-területfejlesztési-gazdaságfejlesztési jellemzése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Marics, Andrea (2015) A tanári személyiség hatása a tanulók eredményességére. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Marics, Krisztina (2015) A felnőttkor előtt álló ifjúság olvasási és sportolási szokásai. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Marosi, Tamás (2015) Utcai futóversenyek szervezése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Marton, Renáta (2015) Az erdei iskola – annak szerepe és megvalósításának lehetőségei egy gimnázium életében. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Marton, Zoltán (2015) Marcali járás a demográfiai adatok tükrében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Matulai, Barbara (2015) Kutyák tenyésztése (vemhesség, ellés és lehetséges komplikációk) illetve a Cairn terrierekre jellemző örökletes betegségek vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Megyes, Józsefné (2015) A fiatalkori bűnelkövetés pszicho-szociális okai, összetevői. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Mezei, Hajnalka (2015) Állat-és növényábrázolások a képzőművészetben. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Mezeiné Papp, Zsófia Judit (2015) A pályaorientáció pedagógiai folyamata,pályaismeret az általános iskolában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Comenius Kar.

Mitró, Lajosné (2015) A kultúrált borfogyasztás pozitív élettani hatásai. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Mohácsi, Adrienn Zsuzsanna (2015) Szülői attitűd vizsgálata a „Maci” Alapítványi Óvoda, Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Intézményében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Molnár, Attila (2015) Számítógéppel támogatott kémiaoktatás. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Molnár, Attila (2015) A technikai fejlődés szerepe / lehetőségei a HR tevékenységben. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Molnár, Csaba (2015) Magyar királyi csendőrség tevékenysége a dualizmus korában(1867-1914). MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Molnár, Klaudia (2015) Természetes antioxidánsok vizsgálata és alkalmazási lehetőségeinek feltárása. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Molnár, Réka (2015) Szülői nevelési attitűdök szerepe az iskolai teljesítmény tekintetében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Molnárné Dancs, Bettina (2015) Kreatív vizuális nevelés szabadidős tevékenységeken keresztül. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Monok, Tamás (2015) A szőlő- és bortermelési stratégiák – borkategóriák, helyük a borfogyasztásban. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Montvai, Diána (2015) A halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) gyermekek családi és iskolai szocializációjának vizsgálata a Jászladányi Móra Ferenc Általános Iskolában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Montvai, Zoltán (2015) Az Egertej Kft. tevékenységének elemzése 3 év adatai alapján. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Mrázné Mezei, Ildikó (2015) Roma tanulók a közoktatásban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Munkácsi, Margit (2015) Robert Bosch Automotive Steering Kft. vagyoni-, jövedelmi- és pénzügyi helyzetének elemzése 2010-2014-ig. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Murányi, Lilla (2015) A Waldorf pedagógia: „Akik még a nevüket is eltáncolják”. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Méhész, Andrea (2015) Marketingeszközök alkalmazási lehetőségei az élelmiszeriparban. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Mészáros-Mordány, Lenke (2015) Szervezés és vezetés: A hatékony vezetési stílus Jász-Nagykun-Szolnok megyei vállalkozásoknál. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

N

Nadler, Zoltán (2015) Dyslexia and Language Learning. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Nagy, Andrea (2015) Cultural elements and the reflection of the British way of life in P. L. Travers’ Mary Poppins book series. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Nagy, Baksa Balázs (2015) Álmodtam egy világot. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Nagy, Dávid (2015) The Effects of the Internet on the Language use of Hungarian Young Adults. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Nagy, Dávid (2015) Intelligens fűtésvezérlés Raspberry Pi hardverrel. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Nagy, Dávid (2015) Lillák. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Nagy, Gergely István (2015) Európai integráció és az Európai identitás. MA/MSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Nagy, György (2015) Termőtájak - magyar borok - magyar ételek (hazai konyha) Zemplén tájjellegű ételei és italai, és ezek megjelenése egy "hegyközi" vendéglő kínálatában. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Nagy, Judit (2015) A borturizmus és a hazai gasztronómia összefüggéseinek elemzése egy konkrét vállalkozás példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Nagy, Szilvia (2015) Családi szocializációs zavarok. MA/MSc szakdolgozat thesis, Comenius Kar.

Nagy, Tamás (2015) Hangrögzítő eszközök. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Nagy, Zoltán (2015) Egy zenepedagógiai utópiáról - A Békés-Tarhosi Állami Énekiskola modellje. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Nagy, Zsófia (2015) A kétnyelvűség változatai a vajdasági Kikindán. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Nagyné Mándi, Katalin (2015) A Német nemzetiségi oktatás helyzete a kerepesi Széchenyi István Általános Iskolában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Nemes, Vivien Virág (2015) A sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelése - oktatása az általános iskolában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Nigrinyi, Csilla Tekla (2015) A wellness és a fitness keresettsége az egészség megóvásának előtérbe kerülésével a hazai társadalomban Az Oxygen Wellness vendégkörében mért szokások bemutatása. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Novák, Ágnes (2015) Munkahelyi egészségfejlesztés. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Nyíriné Juhász, Klára (2015) A családból a bölcsődébe való átlépés segítése A beszoktatás változása az évtizedek folyamán, a megőrzéstől a nevelésig. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Németh, Anita (2015) Mohák állatközösségének vizsgálata Boldogkőváralja térségében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Németh, Julianna (2015) A gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó szakemberek nézeteinek a vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Nógrádi, Bianka (2015) A szociálpedagógus szerepe az iskolában. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Nógrádi, Bianka (2015) A szociálpedagógus szerepe az iskolában. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

O

Oláh, Gábor (2015) Korszerű tanulásszervezési eljárások az iskolában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Comenius Kar.

Onda, Gergely (2015) Változások és jövőkép a világ és Magyarország 21. századi borászatában. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Orosz, Tiborné (2015) A Muzsikál az Erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat személyiségfejlesztő hatása. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Osvald, Zsanett (2015) Az iskolai úszásoktatás megjelenése a mindennapos testnevelésben. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

P

Pacsa, Liana (2015) Ein kurzer Überblick über die Energiewende und die Nutzanwendung der Sonnenenergie in Deutschland. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Paczáriné Biró, Bettina (2015) Kooperatív tanulás, kooperatív technikák. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Padlaviczki, Anna (2015) Munkaerő piaci várakozások hatása az érettségizők továbbtanulási döntésére. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Pajor, Bence (2015) Vezeték nélküli szenzorhálózatok biztonsági kérdései. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Palkó-Deli, Andrea (2015) A fogyatékosság megjelenése a képzőművészeti alkotásokban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Pallás, Edit Ilona (2015) Franken borvidék marketing kommunikációja. MA/MSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Papp, Anita (2015) A kézilabda népszerűségének és fejlődéstörténetének bemutatása egy felmérés alapján. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Peres, Kinga Krisztina (2015) A fogascetek kognitív képességei. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Petörke, Ákos (2015) A képírás története: Különös tekintettel az egyiptomi, az azték és a maja kultúra. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Pintér, Noémi (2015) A Kovács Nimród Borászat marketing kommunikációs tevékenysége. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Piszmán, Lilla (2015) A művészet integrálása a matematikaoktatásba példákon keresztül. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Pobori, Csaba (2015) A tájékoztatás hatékonyságát növelő oktatóanyagok. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Podlaviczki, Anna (2015) Munkaerő piaci várakozások hatása az érettségizők továbbtanulási döntésére. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Puskás, Andrea (2015) ReProdukált egyediség. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Pálfi, Ákos (2015) A Pilis-hegység kőzetelemzése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Pállai, Hajnalka (2015) Futballcsapatok üzleti modell elemzése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Pápai, Norbert (2015) Az IT helpdesk működése az IBM DSS Kft.-nél. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Pápay, Patrik György (2015) Dámagép. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Pásztor, Eszter (2015) Néphagyományok, népszokások helye az óvodai életben. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Pénzes-Kovács, Edina (2015) Számítógéppel segített nyelvoktatás. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Péterné Zádeczky, Mónika (2015) A pedagógiai értékelés perspektívái a német nyelvoktatásban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Pócsik, Balázs (2015) Tehetséggondozás vizsgálata vesenyúszásnál. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Póka, Szilvia (2015) Idősgondozás Abádszalókon. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

R

Racsek, Adrienn (2015) Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola bemutatása: Fenntartóváltás tükrében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Racsek, Enikő (2015) Alsó tagozatos gyermekek fejlesztése bábjátékkal. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Rakaczki, Zoltán (2015) Egyedi szőlőtermesztési és borászati eljárások a bormarketingben. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Rapiné Feleki, Éva (2015) Érettségi 40 éves kor felett. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Reményi, Gábor (2015) Sajátos nevelési igényű gyerekek tehetséggondozása. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Reményi, Gábor (2015) Sajátos nevelési igényű gyerekek tehetséggondozása. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Rescsánszki, Bettina (2015) A gazdasági és pénzügyi életre nevelés a kerettantervekben és a földrajz órákon. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Revóczi, Norbert (2015) Prevenció a nevelésben és oktatásban:Vizsgálat a mindennapos testnevelés megítéléséről és prevencióról, lehetséges kapcsolatukról a természetben űzhető tanórán kívüli sporrtevékenységekkel. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Rideg, Dzsenifer (2015) A nemzettudat, a nemzeti identitás és a magyarság jelenkori migrációjának néhány összefüggése. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Rigó, Csaba Dániel (2015) Összegző reflexiók a rádióamatőr kultúra világából. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Rimóczi, Krisztina (2015) Halmozottan hátrányos helyzet pedagógiai értelmezése a Jászfelsőszentgyörgyi Általános Iskola tevékenységi rendszerében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Romhányi, Andrea (2015) A CAF 2013 modell bevezetése a kecskeméti törvényszéken. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Rostás, Krisztián (2015) A monumentális építkezés antropogén tájformáló hatása az őskortól napjainkig. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Rozsonits, Tibor (2015) Felnőttképzés a Magyar Honvédségben. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Rumi, Borbála Fanni (2015) Matricák a művészetben Falragaszok szerepe street art alkotók művészetének tükrében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Rátkai, Lilla (2015) Émile Zola munkásságának újraértelmezése a posztstrukturalizmus aspektusából. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Répa, Mónika (2015) A motiváció. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Répásné Babucs, Hajnalka (2015) C# feladatgyűjtemény. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Révész, Emese (2015) A bor fogyasztási kultúrájának vizsgálata a Nyírségben és Tokaj-hegyalján. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

S

Sankovics, Anett (2015) Az iskolarendszeren kívüli felnőttképzésben résztvevők tanulási módszerei, motivációi és nehézségei. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Sarkadi, László (2015) A kulturált alkoholfogyasztás pozitív élettani hatásai. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Selmeczi, Pálma Mária (2015) Petrik Géza a magyar könyvszakma szolgálatában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Serbán, László Attila (2015) Szakmódszertani lehetőségek a kereskedelmi szakképzésben. MA/MSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Seres, Gabriella (2015) A szülők szerepe a gyermekkori elhízás kialakulásában és megelőzésében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Siháné Tilk, Adrienn (2015) A szőlő és bortermelési stratégiák - borkategóriák bemutatása helyük a borfogyasztásban a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtokon keresztül. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Sike, Judit Beatrix (2015) Egy vállalkozás stratégiai és üzleti elemzése SCN Consulting Kft. létrehozása. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Sikéné Pfeiffer, Éva (2015) Szülői és pedagógus elégedettségmérő kérdőívek feldolgozása egy délpesti általános iskolában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Simon, Gábor (2015) Bükkszék község bemutatása településfejlesztési szempontok alapján. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Sipos, Róbert Zoltán (2015) A meleg filmek műfajisága. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Soltész, Csilla (2015) Magyarország történelmi borvidékei - A Tokaji Borvidék. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Stark, István (2015) A Borturisztika és a művészet lehetőségei Tokaj-Hegyalján. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Stokker, Zsuzsanna (2015) Egy pedagógus életpálya bemutatása. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Stumpf, Ágnes (2015) Az Etyek-Budai- és a Nagy-Somlói borvidék bormarketing tevékenységének összehasonlító elemzése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Stóka, György (2015) Szőlőtermesztés, borkészítés a Bodrogközben. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Sumi, Mercedes (2015) Borászati rendezvények turisztikai hatása a Juhász Testvérek Pincészetére. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Szabó, Balázsné (2015) Kiégés (Burnout szindróma) a holokauszt- túlélőkkel foglalkozó szociális gondozók körében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szabó, Eszter (2015) A néptánc megítélése a XXI. században: Vizsgálatok a Vidróczki Néptáncegyüttes történetéről és a néptánchoz kötődő attitűdökről. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szabó, Fruzsina (2015) A Difer vizsgálat hatékonysága a tanulási zavarok kiszűrésében a tápiószelei halmozottan hátrányos helyzetű iskolás korú gyermekek körében. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szabó, István (2015) Gazdasági jellegű oktatás és kompetencia-fejlesztés szerepe a közoktatásban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Szabó, Judit (2015) A Kalocsai Főszékesegyházi Könyvtár és az Egri Főegyházmegyei Könyvtár digitalizálási tevékenységének összehasonlítása. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szabó, László István (2015) A hazai szakképzés változásai napjainkban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Szabó, Ramóna (2015) Az írás kialakulása és fejlődése a magyar információs társadalomban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szabóné Móra, Katalin (2015) A felnőttkori tanulási célok, motivációk, ezek jelentősége és megtartása. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szabóné Török, Éva (2015) A fejlesztés fogalma, lehetőségei az óvoda-iskola átmenet kapcsán. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szakács, Annamária (2015) Az idegennyelv-tudás jelentősége az élethosszig tartó tanulásban és felnőttképzésben. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szalmási, Zsófia (2015) Fikciós valóság-sorozatok összehasonlító elemzése. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Szecskó, Emília (2015) A Damjanich János Múzeum bemutatása a látogatóbarát múzeum és marketing szemlélet szemszögéből. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szecsődi, Bianka (2015) Attitűdvizsgálat főiskolások és kisgyermeket nevelők körében, a fejlődési rendellenességekkel szemben:Elfogadás vagy elutasítás. Szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Szendreiné Sisa, Kitti (2015) A Reménység Magjai Alapítvány munkája. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szepesi, Sándor (2015) Fenntartható fejlődés a hazai oktatás alapfokú intézményeiben. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Szobonya, Viktória (2015) A II. ipari forradalom hatása Magyarország gazdaságára (és a Borsodnádasdi Lemezgyár fejlődésére). BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Szántó, László (2015) Hazai borfogyasztásunk tükrében alkalmazott bormarketing és a DOBORZÓ ötlete. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Szász-Heszlényi, Péter (2015) Binomiális tétel a középiskolai tanításban. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Szövényi, Barnabás (2015) A mozgó-kép, médiaművészet, video art, videó installációk lehetőségei a vizuális kultúra tanításában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Szúh, Krisztina (2015) A Jászság, a jász identitás gyökerei, jelenléte napjainkban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Szőkéné, Halász Éva (2015) Demokrácia-fogalom az oktatásban, nevelésben. MA/MSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Szűcs, Diána (2015) A lovak vércsoportjai. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Szűcs, Emese Alexandra (2015) 5 óra 12 perc. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Szűcs, Tiborné (2015) Sikeres alapkompetencia program Bagon. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Sáfár, László (2015) Grafikai alkalmazások a könyvtár világában: Esettanulmány a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Deák Ferenc Könyvtár, a Jászberényi Városi Könyvtár és az Abádszalóki Ember Mária Városi Könyvtár munkái alapján. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Sági, Ilona (2015) A Kádár-korszak életmódtörténete a történelemtanításban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Sándor, Edina (2015) Neville Longbottom szerepe a Harry Potter regényekben. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Sára, Krisztián (2015) A Rubik-kocka alkalmazás készítése XNA-val. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Sári, Bence (2015) MATERA Dokumentumfilm. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Sárándi, Tamás (2015) Új eszközök a testnevelésben középiskolás korosztályra tekintve. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Sütő, Gergő (2015) Válogatás a sport ingyenes információforrásaiból. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

T

Takácsné Molnár, Beáta (2015) Bábjáték a gyöngyöshalászi Szent Anna Téri Óvodában. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Tallér, Szandra (2015) Alkohol, drog és egyéb káros szenvedélyek vizsgálata az iskolások körében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Tamás, Tímea (2015) Digitális nyelvhasználat az iskolában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Tar, Evelin (2015) A vállalati belső rendezvények szerepe a CIB Csoport tevékenységében - A CIB Spirit programok bemutatása. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Tari, Georgina (2015) Képesség- és tudásmérés lehetőségei a földrajzoktatásban kiválasztott 9. osztályos mintaórák példáján. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Tarjányi, Judit (2015) Az agresszívnek és szelídnek címkézett, olvasott mesék impulzusainak vizsgálata óvodások és kisiskolások körében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Tatár, Laura (2015) Kötélugrás (Rope Skipping), mint rekreációs sport. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Terpákné Varga, Anikó (2015) Pályaorientáció és tanácsadás az iskolában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Comenius Kar.

Thurzó, Dalma (2015) Fogyasztói szokások a XXI. században: A pest megyei fogyasztói kultúra sajátosságai, valamint a fogyasztók a magyar termékekhez fűződő kapcsolata. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Toma, Sándor (2015) A sci-fi filmkészítésre gyakorolt hatása a kezdetektől napjainkig: az Űrodüsszeia, Csillagok között, Szeretet című filmeket átható kozmikus magány eredete. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Turó, Anikó (2015) Magyar Mozgáskotta gyakorlati megvalósítása. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Téglás, Réka Anna (2015) Állatasszisztált terápiák jelentősége és lehetőségei- A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központja és a Kutyával az Emberért Alapítvány bemutatása. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Tóta, Attila (2015) Ami volt, ami van, és ami lehet: szén és szénbányászat Egercsehi területén. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Tóth, Adél (2015) Növényvédőszer-maradványok kimutatása. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Tóth, Bianka (2015) A görög desztinációk népszerűsége a magyar turizmusban. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Tóth, Erika (2015) Magyarország történelmi borvidékei - A Tokaji borvidék. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Tóth, Eszter (2015) A térbeli tájékozódási képesség vizsgálata a földrajzoktatásban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Tóth, Gabriella (2015) A konfliktuskezelés alternatív módjai a köznevelésben - Vizsgálat egri középiskolákban. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Tóth, Marcell (2015) Hallgatók kockázatvállalási szokásaik elemzése éles vizsgahelyzetben. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Tóth, Sebestyén (2015) A népzenei gyűjtések története, megjelenésük és megőrzésük. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Tóth, Tamás (2015) Magyarország történelmi borvudékei A Nagy-Somlói borvidék. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Tóthné Mészáros, Szilvia (2015) Tokaj-Hegyalja Helyzete Észak-Magyarországon, A Változások Szükségessége és Lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Tömör, Csaba (2015) A NETFIT filozófiája, újszerűsége. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Török, Éva (2015) "Csak akkor nyugszom meg, ha az lehetek, aki vagyok. Tudom, hogy nő vagyok, tele lelkierővel és nagy-nagy bátorsággal." - Anne Frank, Gyarmati Fanni és Török Sophie naplóinak oktatási lehetőségei a gender tükrében. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Török, Éva (2015) "Csak akkor nyugszom meg, ha az lehetek, aki vagyok. Tudom, hogy nő vagyok, tele lelkierővel és nagy-nagy bátorsággal." - Anne Frank, Gyarmati Fanni és Török Sophie naplóinak oktatási lehetőségei a gender tükrében. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Törökné Erdős, Anita (2015) Az iskola és a család kapcsolata. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Tőzsér, Gábor (2015) Salgótarján hulladékkezelése és rekultivációs projektje. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

U

Urbán, Anett (2015) Tartó- és mozgatórendszer zavarai az általános iskolások körében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

V

Vachter, Gábor Lászlóné (2015) A magyar borok és gasztronómia harmonizációjának érvényesülése Tokaj-Hegyalján. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Varga, Dóra (2015) Tükröződő felületek, hatalmi játszmák Jean Genet műveiben. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Varga, Kata (2015) A női sors tragikumának narrativitása a XVIII.-XIX. században. A női lélekfejlődés megvalósulása a Brontë nővérek és hősnőik életében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Varga, Kitti (2015) Népi és sportjátékok szerepe az általános iskolai oktatásban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Varga, Lilla Edit (2015) Williams szindrómás fiatalok önállósodás folyamatai gyermeki és szülői szemmel. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Varga, Martina (2015) Fiatalkorú bűnelkövetők a Pártfogó Felügyelői Szolgálat tevékenységének tükrében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Varga, Viktória (2015) Benedek Elek tündérmeséinek stilisztikai eszközei. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Varga, Virág Anna (2015) Medialitás a 20. század második felének popkultúrájában. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Varga, Vivien (2015) A néphagyomány őrzése Kalocsán. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Varga, Zsófia (2015) Traumákkal való megküzdés reziliencia. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Vastag, Bernadett (2015) Gyermekkönyv-illusztrációk a magyar gyermekirodalomban Szegedi Katalin ceruzáján keresztül, Göd mesevárosából indulva. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Vatai, Soma (2015) A szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola iskolai gyermekvédelmi tevékenysége. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Verebélyi, Balázs (2015) Hagyomány és megújulás a Heves megyei népi textilkultúrában. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Veres, Alexandra (2015) A bűnözővé válással kapcsolatos nézetek vizsgálata felsőoktatásban tanuló fiatalok körében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Vigh, Bianka (2015) Megvalósítható-e a BookLend vállalkozás?Egy üzleti modell elemzés eredményei. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Világi, Eszter (2015) Tehetséggondozás, -fejlesztés hazai története. MA/MSc szakdolgozat thesis, Comenius Kar.

Vincze, Aletta (2015) A női tevékenységek megjelenése és megjelenítése a művészetben. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Vincze, Ivett (2015) Az ifjúsági világtalálkozók szerepe a pedagógiai nevelésben. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Virág, Éva Evelin (2015) Örökbefogadás. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Virág, Éva Evelin (2015) Örökbefogadás - Az örökbefogadó anyák krízisei örökbefogadás előtt és után. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Vismeg, István (2015) A kulturált borfogyasztás pozitív élettani hatásai. BA/BSc szakdolgozat thesis, Comenius Kar.

Váczi, Győzőné (2015) Túl nagy lábon élünk!?: Avagy az ökológiai (lábnyom) válság következményei. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Vályi, Katalin Judit (2015) Pimm's & Canapés. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Vámos, Nikolett (2015) A zeneterápia elmélete és gyakorlati alkalmazása a fogyatékkal élők fejlesztésében. BA/BSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Vámosné Csufor, Éva (2015) Magyarország történelmi borvidékei(összehasonlító elemzés) Badacsony és Tokaj. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Végh, Veronika (2015) A biológia tantárgy a Nemzetközi Érettségi Diploma Programban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Véssey, Miklós (2015) A Somodi-féle mozgáskoordináció-fejlesztő módszer vizsgálata óvodás korú, HH-s és HHH-s gyermekek körében. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

W

West-Sooby, Anna (2015) A cirkuszi akrobatika lehetséges alkalmazása az iskolai testnevelésben. MA/MSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Z

Zajácz, Hanna (2015) Észak- Kelet Magyarország kistérségeinek rekreációs sportja. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Zakarné Kovács, Mónika (2015) Borok és ételek párosítása az egri borvidéken. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Zelnikné Salga, Krisztina (2015) Ragadványnevek Boldogon. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Zsadányi, Flóra (2015) Gyógynövényturizmus Bükkszentkereszten, avagy Szabó Gyuri bácsi gyógynövényes vállalkozása. BA/BSc szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Zsemlye, János (2015) A szolnoki vár, különös tekintettel az 1703. évi ostromra és kuruc kézre kerülésére. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Zsiros, Dalma (2015) Adatbázis hatékonyság vizsgálata Oracle adatbázis szerver esetén. BA/BSc szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Zsiros, Réka (2015) A Szolnoki Művésztelep kultúraközvetítő szerepe és annak sikeressége. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Zsíros, Renáta (2015) A társadalmi entrópia megjelenése és hatása a drogfogyasztó társadalomban. BA/BSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Zubor, Attila (2015) A diszlexia az idegennyelv-oktatásban. MA/MSc szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Zvara, Gréta (2015) A siroki vár turizmusa-Egy barlangvár múltja és jelene. MA/MSc szakdolgozat thesis, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Á

Ács, Adrienn (2015) A mozgás kihatása a személyiségre és feszültségoldó hatása 5-6 éves korosztályban. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Ádám, Erika (2015) Negyedik és hatodik osztályos tanulók szövegértő olvasásának összehasonlító elemzése. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

É

Ézsiás, Gábor (2015) Az Apple hatása a világra. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

Ü

Üsztökéné Bognár, Irén (2015) Hatékony vezetési stílus: Az érzelmi intelligencia, a kommunikáció és a konfliktuskezelés szerepe. Szakdolgozat thesis, Digitalizálás Jászberény.

A lista elkészültének dátuma: Wed Sep 27 06:56:57 2023 CEST.