Tallózás dátum szerint

Egy szinttel feljebb
Exportálás mint [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Group by: Szerző | Tétel típus | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z | Á | Ş
Tételek száma: 480.

A

Abidi, Yafet (2021) Sport as a tool in politics: case of the olympics in nazi germany 1936. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Acsán, Rita (2021) Római katolikus közösségek Heves városban a rendszerváltástól napjainkig. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Aczél, Ákos (2021) Küzdősportokat űző (brazil jiu-jitsu) és a nem versenyszerűen sportoló gyermekek kondicionális képességeinek felmérése a NETFIT segítségével. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Agolah, Leonard Hamisi (2021) The European Union as a Model for Achieving African Unity. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Agócs, Zsófia (2021) Az óvoda-iskola átmenet kérdései. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Agócs, Ádám (2021) Automatikus összefoglaló generálás. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Al-Taji, Jázmin (2021) Az állam és a katolikus egyház viszonya az 1940-1950-es években, különös tekintettel az egyházi iskolákra és a hitoktatásra. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Alexa, Aliz (2021) A politikai antiszemitizmus megjelenése Magyarországon a 19. században, a téma felhasználása a közoktatásban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Andó, Virág (2021) Embermentő tevékenység a vészkorszakban A zsidóság körében kifejtett szolidaritás példái Magyarországon. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Arany, Noémi Nóra (2021) A tanuláshoz való jog érvényesülése a Békés Iskolák Program alkalmazásával. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Aranyosi, István (2021) A vitakészség fejlesztésének lehetőségei a reformkor politikai és társadalmi vitáinak segítségével. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

B

Bacskai, Barbara (2021) A Tiszai Evangélikus Egyházkerület Miskolci Tanítóképző Intézetének első két évtizede. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bagi, Zsolt (2021) Az egészségnevelés megjelenése és a testnevelés oktatásának nehézségei az Egri Dobó István Gimnáziumban a Covid-19 világjárvány idején. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bagány, Máté (2021) Oktatásszervezés matematikából a technikumi képzésben. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Bajzáth-Farkas, Rita (2021) A szoptatás jelentősége és az anyatej előnye. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bakk, Zsuzsanna Krisztina (2021) Mihalovics-kőfejtő, mint lehetséges színtér a környezeti nevelésben. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Baksa, Gergely (2021) A protestantizmus szellemi befolyása Európa és Észak-Amerika vallási és társadalmi életére - a "second awakening" hatása és jelentősége. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Baksi, Edina (2021) Munkahelyi stressz vizsgálata fogyatékosok nappali intézményében. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Bakó, Lajos (2021) Pajdos-Nyerges által behatárolt terület környezetállapot vizsgálata és értékelése. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Balassa, Olivia (2021) A klasszikus irodalom helye és értelmezési lehetőségei a középiskolai oktatásban. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Balog, Adalbert Tamás (2021) Szakdolgozat - Balog Adalbert Tamás. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Balog, Balázs (2021) Webáruház fejlesztés TypeScript keretrendszerekkel. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Balog, Bence (2021) Az utánpótlás nevelés a magyar labdarúgásban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Balogh, Dániel (2021) 2,5D játék fejlesztése Unity-ben. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Balogh, Tibor (2021) A mindennapos testnevelés hatása a kondicionális képességekre. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Balogh, Ákos (2021) Újkori olimpiák gazdasági elemzése. Magyarország, mint rendező ország lehetőségeinek felmérés. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Barczi, Blanka (2021) Sport a Magyar Honvédségben, hogyan jelenik meg a sport a katona életében. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Barna, Eleonóra (2021) A mozgás jellemzői kisgyermekes családoknál. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Barta-Abóczki, Eszter (2021) A rendszeres testmozgás és a táplálkozási szokások vizsgálata a mezőkövesdi családok körében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bartalos, Edit (2021) A szülő szerepe a beszédfejlődésben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bartha, Boglárka Erzsébet (2021) A távolugrás oktatása - A különböző feladatgyakorlási módszerek hatása a távolugrás eredményének fejlődésére. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Bartók, Szilárd (2021) A médiatudatosság szerepe az iskolai és az otthoni környezetben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Barzsó, Ádám Tamás (2021) Munkavállaló toborzási rendszer fejlesztése .NET MVC környezetben. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Battóné, Tóth Erika (2021) A csecsemő és a kisgyermek mozgásfejlődése és fejlesztési lehetőségei. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Becskereki, Friderika (2021) Szív-és érrendszeri betegségek prevenciója, rekreációs tevékenységek általi megelőzése - a prevenció fontossága a mai társadalomban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Bedő-Kalóczkai, Eszter (2021) A magyar és a román clld (community led local development) program bemutatása. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Behina, Boglárka (2021) Hátrányos helyzetű gyermekek integrálása, gondozása a bölcsődében és óvodában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Belányi, Krisztina (2021) Az egészséges életmód jelentősége kisgyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bencze, Patrikné Jeszenszki Bernadett (2021) A játék szerepe a gyermekek személyiségfejlődésében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Benedek, Csilla Ilona (2021) A szülők nézetrendszerének feltárása az óvodapedagógusok értékelési gyakorlatára vonatkozóan. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Berzi, István (2021) Bitter Words: Changes of Vision and Tone in Mark Twain’s Literature. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Bibók, Roland (2021) Herczeg ferenc történelmi regényének oktatási lehetőségei gimnáziumban. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Birkás, Ildikó (2021) A művészet lélekformáló, közösségépítő ereje a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola musical előadásainak tükrében. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Blaha, Mónika (2021) Vác iskolatörténete a XIX-XX. században. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bocsi, Dávid (2021) Android játékfejlesztés. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Boda, István (2021) Testépítés, avagy célzott erő és izomfejlesztés a tanmenet keretein belül. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bodnár, Fruzsina (2021) Az iskolai testnevelés szerepe és jelentősége az egészségfejlesztésben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bodonyi, Gabriella (2021) A koronavírus hatása Európa legfőképpen Magyarország turizmusára. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Bodáné, Kovács Andrea (2021) Családi kapcsolatok és a bölcsőde. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bodó, Richárd (2021) Digitális oktatás a pandémia alatt. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Bojza, Viola (2021) Az IKT eszközök az olvasóvá nevelés szolgálatában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Boldogh, Andrea (2021) Heves város kulturális élete, különös tekintettel a hagyományőrzésre. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bolykiné, Kulcsár Janka (2021) A digitális oktatás kihívásai. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bordásné, Keller Zsófia Ágnes (2021) Egy komplex informatikai rendszer fejlesztése tanulók és kézilabda játékosok motoros képességeinek mérésére. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Boros, Zsófia (2021) A kulturális közösségfejlesztés módszertana- Visznek közösségfejlesztő folyamatának elemzése. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Borvendégh, Áhim András (2021) A XV. kerületi Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium tizedik osztályos tanulók differenciálásának lehetőségei, és módszerei a testnevelés óra keretein belül. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bozsik, Fanni (2021) A mozgás fejlődése kisgyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bozó, Tamás Dániel (2021) Arduino robotfejlesztés android alkalmazás használatával. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Braun, Dániel (2021) A Magyar Labdarúgó Szövetség működése a koronavírus idején. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Bubenkó, Barbara (2021) Művészeti nevelés kisgyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Buda, Roland Zsolt (2021) A Muay Thai és Aikido alapvető azonosságai és differenciái rekreációs tekintetben. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Bugya, Anikó Judit (2021) Erkölcsi nevelés Fekete István Tüskevár című művében. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Burony, Zsófia (2021) Kiskorúak médiafogyasztása – kísérlet a szülők szerepének feltérképezésére. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Bálint, Dániel (2021) A mindennapos testnevelésben heti két óra küzdősport és önvédelmi oktatás bevezetésének eredményei egy osztályban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bányácski-Szuromi, Anita (2021) Egy választott gyermek fejlődésének megfigyelése : A kisgyermeknevelő szerepe a játék, illetve az érzelmi és értelmi fejlődésben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bánócziné, Lollok Csilla (2021) A nőnevelés virágkora a xix. századi dualista magyarországon. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bárdos, Beatrix (2021) Az egészségturizmus jelentősége és fejlesztési lehetőségei az Észak-Magyarországi régióban: Bor és wellness kapcsolata. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Bárdos, Bálint (2021) Beléptető és helyzetkövető rendszer fejlesztése az Emerson számára. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Békési, Kinga (2021) Az Egri Waldorf Iskola arculatának bemutatása. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bérczi, Bálint (2021) A balassagyarmati sportlétesítmények jelenkori fejlesztései, kihasználtsága és jövője. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Bíró, Kálmán (2021) Bakonynána társadalomföldrajza és területfejlesztése. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Bíró, Patrik (2021) Állatnyilvántartó rendszer fejlesztése. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Bíró, Péter (2021) Kondicionális képességek fejlesztésének lehetőségei és módszerei a középiskolák különböző évfolyamain. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Bón, Ferenc József (2021) Android alkalmazás fejlesztése. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

C

Csank, Krisztina (2021) A pszichiátriai beteg menekültek társadalomba történő beilleszkedésének segítése a németországi gyakorlatban. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Csanádi, Ders (2021) Az élsportolók testi-lelki és szellemi állapotainak egyensúlya a teniszportágban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Csanálosi, Lilla (2021) A deviáns viselkedés kialakulásának kora gyermekkori vonatkozásai- A hátrányos helyzet és romaság, mint rizikótényező. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Cseh, Csabáné (2021) Egy hátrányos helyzetű iskola életének változásai a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Cseh, Gabriella (2021) Hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikeressége a pedagógiai nézetek és gyakorlat összefüggésében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Cserjési, Adrien (2021) Természettudományos megismerés a kisgyerekkorban - tömegmérés. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Csernei, Máté (2021) Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem nem oktató munkakörben dolgozó munkavállalóinak minőségértékelését elősegítő informatikai rendszer megvalósítása. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Cserni, Béla (2021) Aszód és térségének szennyvíz elvezetése és tisztítása. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Csikós, Adrián (2021) Küzdősportok rekreációs jelentősége. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Csolák, Anita (2021) A médiahasználat jellemzői koragyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Csoma-Sipos, Dalma (2021) A gyermekkori kétnyelvűség bemutatása két esettanulmányon keresztül. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Csongrádi, Ferenc Péter (2021) Öntöző rendszer IoT eszközök alkalmazásával. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Csordorás-Szabó, Zsuzsa (2021) A mese hatásai, mesélési szokások óvodáskorú gyermekek körében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Csorni, Kinga (2021) Az alkotótevékenység és a mese kiemelt szerepe kisgyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Csurgó, Petra (2021) Munkaelégedettség vizsgálata házi gondozók körében. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Csábi, Máté (2021) A Népi Játékok Szerepe a Modernkori Testnevelében. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Csányi, Eszter (2021) Az energiatakarékosság tudatosítása az óvodában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Csüllög-Joó, Anita (2021) A játék tevékenység sajátosságai és szerepe a kisgyermek fejlődésében, a játék folyamatának optimális megvalósulása a bölcsődében, a kisgyermeknevelői feladatok. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Czakó, Attila (2021) Hatékony pedagógiai kommunikáció az iskolában hatékony tanár. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Czeglédi, Péter József (2021) A mindennapos testnevelés megítélése és gyakorlati relevanciája a Hajdú-Bihar megyei közoktatási intézményekben. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Czeglédyné, Sándor Veronika (2021) A mesélési és mesehallgatási szokások feltárása az óvodáskorú gyermekek körében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Cziczlavicz, Réka (2021) A kurityáni lakásotthonokban megvalósuló tanulástámogatás és annak sikeressége. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Czilliné, Hajek Veronika (2021) A család és a bölcsőde feladata a különleges bánásmódot igénylő gyermekeknél. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Czipa, Józsefné (2021) Gondozónő szerepe az egészségi szokások kialakításában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

D

Dani, Zsófia Rózsa (2021) A gyermekirodalom szerepe az óvodai nevelésben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Danisovszky, Erik László (2021) EEPDK3_2021. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Debreczeni, Dóra (2021) A helyi értékek bemutatása és oktatása a Fehérgyarmati Járásban - kiemelve Szatmárcsekét és környékét. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Demeter, Ákos (2021) Hunyadi Mátyás a modern történetírásban. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Demjén, Boglárka (2021) A csecsemő- és kisgyermeknevelők mentálhigiénés problémái, a kiégési szindróma. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Deák, András (2021) A kisebbség helyzete az élsportban Magyarországon. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Deák, Márton Sándor (2021) A monolitikus rendszer és a mikroszervíz architektúra összehasonlítása. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Deák, Zsombor István (2021) Káros szenvedélyek vizsgálata az iskoláskorúak körében. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Deák, Ádám (2021) Okosotthon modell hardver elemei és alkalmazott technológiák. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Dobos, Bianka (2021) A mozgás fejlődése kisgyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Dobozy, Barbara (2021) Habsburg-ellenes merényletkísérletek. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Doktorcsik, Noémi (2021) A drámai cselekményt szervező elemek: biológiai és társadalmi determináció Pintér Béla darabjaiban. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Domján, Dorina Virág (2021) A kosárlabdát előkészítő játékok és labdaérzék fejlesztő gyakorlatok általános iskoláskorú gyerekeknél. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Domoszlai, Csilla (2021) A kisgyermekes családok altatási szokásai. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Dravecz, Dávid (2021) A Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI, valamint környezetének vizsgálata szabadidő eltöltési lehetőségek szempontjából. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Drótos, Sándor (2021) Közlekedési lehetőségek hatásai a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai életében. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Dudás, Botond (2021) Merev testek rugalmas ütközésének szimulálása. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Dudás, Márton (2021) Alvás, mint befolyásoló tényező a mindennapos testnevelésre és a NETFIT-re kihatva. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Dudásné, Bodnár Karolina Enikő (2021) Diagnosztikus fejlődést vizsgáló rendszerek. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Durbák, Katalin (2021) Beszoktatástól az óvodáig. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Dávid, Gergely (2021) Okosotthon modell hardver elemei és alkalmazott technológiák. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Dömök, Nikoletta (2021) Néphagyományok, népszokások, jeles napok, ünnepek az óvodában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

E

Egri, Klaudia (2021) Kisgyermekek környezettudatos nevelése - gondozása. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Eperjesi, Attila Dávid (2021) Szakdolgozat - Eperjesi Attila Dávid. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Eperjesi, Olívia Barbara (2021) Az Y generáció véleménye a gyermekvállalásról. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Erdész, Luca (2021) Szektorközi együttműködések a közművelődés szolgálatában Noszvajon. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

F

Faludiné, Biró Katalin (2021) Az állami gondozott gyermekek beilleszkedése az iskolai közösségbe az Alsózsolcai Gyermekotthon és Lakásotthonok példáján keresztül. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Faragó, Orsolya (2021) A gyermek- és fiatalkorú bűnelkövetések vizsgálata. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Farkas, Balázs Alex (2021) Többszemélyes játék mesterséges intelligenciával. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Farkas, Ágnes Zsófia (2021) A vallás identitásképző szerepe Józsa község történetében (1848 – 1949). Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Farkas-Pirint, Evelin (2021) A XXI. század kihívásai az óvodai nevelésben különös tekintettel, a koronavírus járvány hatásaira. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Fehér, Milán (2021) Az ügynöki munka szerepe nélkülözhetetlen a labdarúgásban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Feketéné, Tóth Mónika (2021) A gyermekbántalmazás csecsemő-és kisgyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Felföldi, Zsófia (2021) Roma tanulók iskolai sikeressége – jó gyakorlatok Hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének egyik útja, titkai és a Miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskolában tanító pedagógusok napi küzdelmei. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Forsthoffer, Tamás (2021) Az online testnevelés órák aktivitásának vizsgálata, intervenciós program alkalmazásával. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Friedrichs, Wade David (2021) Szakdolgozat - Friedrichs Wade David. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Frónáné, Gazdag Krisztina (2021) A tudatos családtervezésre készülés a várandósság ideje alatt. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Fábriné, Szekeres Mónika (2021) A magyarországi jelenléti oktatás aktuális szerepe a felnőttképzésben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Fáklya, Stella Fruzsina (2021) A mese hatásai, mesélési szokások óvodáskorú gyermekek körében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

G

Gagyi, Norbert (2021) Egy könyv adaptálása mikroszervizbe. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Galambos, Bence Gábor (2021) A médiaértés fejlesztése angol nyelvi órákon. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Galik, Anita (2021) Toborzás és kiválasztás egy önkormányzati vagyonkezelő vállalat példáján keresztül. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Gallik, Zsófia (2021) Bogács község sikerességének vizsgálata a vendéglátás terén. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Gazsiné, Tóth Bianka (2021) Kisgyermekek táplálkozásának sajátosságai. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Geng, Julián Tibor (2021) Szoftver metrikák összehasonlító elemzése. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Gere, Gréta Csilla (2021) IKT eszközök használata bölcsődés korban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Gergely-Milasin, Mirtill (2021) Peace in the Middle East Is Not Impossible. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Gergely-Ujszászi, Katinka (2021) The Collocation of the English Progressive and ‘Always’. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Gogán, Kristóf (2021) Életmódkutatás, szabadidő-eltöltési szokások vizsgálata; 20-25 év közötti Csepel-szigeten élő fiatalok sportolási, szabadidő-eltöltési, életmódbeli és táplálkozási szokásaik. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Gorda, Patrik (2021) Közösségszervezéssel a kábítószerfogyasztás ellen. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Gubicskó, Regina (2021) Nyelvi előítéletesség óvodás korban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Gyurcsik, Lilla (2021) Koragyermekkori autizmus tényezői. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Gyurcsák, Anna (2021) Egy kiválasztott főnemesi család bemutatása ( Esterházy, Nádasdy, Thurzó, Rákóczi, Batthyány stb. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Gyurkóné, Tóth Renáta (2021) A mozgás jelentősége kisgyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Győrfi, Attila (2021) Tapasztalati tanulás elősegítése, botanikai gyűjtemények szerepe a környezetismeret és természettudományos oktatásban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Győrössy, Krisztina (2021) A természetjárás és túrázás környezeti nevelési lehetőségei és módszerei a közoktatásban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Gábor, Barbara (2021) Az Y generáció véleménye a gyermekvállalásról. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Gál, Anita (2021) A pedagógus, mint példakép. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Gál, Dorottya (2021) Az óvodáskorú gyermekek tájékozottságának vizsgálata. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Gál, Patrik András (2021) Egészségkárosító tényezők, szenvedélybetegségek kezelésének lehetőségei. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Gál, Virág (2021) Az utánpótlás nevelés kérdései-Pedagógia szerepe a kézilabdában. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Géczi, Dániel (2021) A kondicionális képességek változása a 2014/15-ös tanévtől egy egri középiskolában. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Gódor, Anna (2021) Egerszalók szellemi, természeti és épített örökségein alapuló kulturális gazdaságfejlesztése. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

H

Habány, Zsanett (2021) Üledékföldtani megfigyelések Novaj környékén. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Hajdu, Noémi Felícia (2021) A "Karolj át..." Ösztöndíj hátrányos helyzetű gyermekeknek program utóéletének vizsgálata interjú elemzéseken keresztül. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Hajdu, Róbert Endre (2021) Intézménytörténet és leánynevelés Felső-Szabolcsban Az Orsolyita jelenlét gyümölcsei. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Hajdú, Attila (2021) A differenciálszámítás és alkalmazásai. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Hangó, Hajnalka (2021) Szervezetbővítés pandémia idején - a ZF Hungária Kft. példáján keresztül. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Határ, Attila (2021) Akció - reakció. A performativitás lehetőségei a vizuális nevelésben. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Havran, Cintia (2021) A mozgás jelentősége kisgyermekkorban - Hogyan segíti a bölcsőde a mindennapi mozgásfejlesztést, hogyan vonják bele a szülők a mindennapokba a mozgást. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Hegedűs, Eszter (2021) A Waldorf pedagógia összehasonlítása más alternatív óvodapedagógiákkal. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Hegedűs, Flóra (2021) A mindennapi élet hajdanán lakóhelyemen és ennek megjelenítése a kulturális életben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Hegedűs, Hajnalka (2021) Kiemelt figyelmet igénylő gyermekek az óvodában-Autizmus spektrum zavar. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Hegyi, Eszter Barbara (2021) A fiatalok olvasási szokásai, középpontban a gyermek illetve ifjúsági könyvsorozatokkal. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Hercz, Paula (2021) Viselkedészavaros utánpótlás korú leány kézilabdázók  beilleszthetősége és lehetőségei a kézilabda sportágban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Herein, János (2021) A turizmus mint a területfejlesztés eszköze az Őrségben. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Holló, Márk (2021) Linux alapú levelező szerverhez programozható interface készítése. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Horváth, Diána (2021) IKT lehetőségei az alsó tagozatos matematika tanítás - tanulás folyamatban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Horváth, Evelin (2021) Két kultúra távolságának mérése. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Horváth, Kristóf (2021) Az átigazolási piac működése a labdarúgásban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Horváth, Krisztián (2021) Interaktív hardver-szoftver rendszer fejlesztése a Varázstoronyban. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Horváth, Vivien Györgyi (2021) Az apák szerepvállalása a gyermeknevelésben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Horváth, Zsuzsanna (2021) Az olvasóvá nevelés helyzete és lehetőségei a 21. században. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Horváthné, Baranyi Magdolna (2021) Az érzelmi ráhangolás módjai a magyar nyelv és irodalom tantárgyban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Huszti, Györgyi (2021) A tanuláshoz való jog érvényesülése a Covid19 okozta járványhelyzetben a Borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskolában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Hájos, Korall Nikolett (2021) Érzelmi fejlődés kisgyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Hérics, Dávid (2021) A kajak-kenu technikájának kialakítása, technikai elemek tanítása, javítása ifjúsági korban Technikai elemek tanítása, javítása és mérhetősége felnőtt korosztályban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

J

Janusek, Anita (2021) Óvodapedagógus burn out - munkahelyi stressz. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Jelenfiné, Czirkus Babett (2021) Együtt, egymásért - Fiatalok aktívan egy közösségben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Juhász, Bálint (2021) Inline CSS transzformációja stíluslapokba - tool készítés. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Juhász, György (2021) Az úszás, mint az egészség megőrzésének eszköze, az IKT világában. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Juhász, Judit (2021) A rendszeres egészségfejlesztő testmozgás szerepének és helyzetének felmérése óvodapedagógusok véleménye alapján. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Juhász, Linda (2021) A pedagógusok szakmai fejlődése. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Juhász, Vivien (2021) Betegség vagy rontás? A fejfájás kezelése a klasszikus ókorban. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Jurkinya, Vivien (2021) A változatos testnevelés órai bemelegítés szerepének összehasonlító vizsgálata a középiskolás tanulók körében. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Jósvai, Dzsenifer (2021) A hátrányos helyzetű gyermekek egészségfejlődését segítő óvodai programok. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

K

Kalavé-Szegedi, Enikő (2021) A homoszexualitásról való vélekedések vizsgálata az oktatásban, a szociális szférában, illetve a különböző korosztályok szempontjából. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Kapás, Gábor (2021) Kondicionális és koordinációs képességeket fejlesztő programok kidolgozása különböző korosztályokban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kapás, Márton (2021) Az ember egészségtana. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kardos, Vivien (2021) A tündérmese és a valóság világa Sisi személyének tükrében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kaszás, Enikő (2021) Alternatív pedagógiák Magyarországon. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Keményváriné, Nagy Alexandra (2021) Oktatási trendek: Felsőoktatás. Nemzetközi helyzetkép: a felsőoktatásban résztvevők statisztikai elemzése. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kerek, Veronika (2021) A gyermekbántalmazás csecsemő- és kisgyermekkorban, kisgyermeknevelői feladatok. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kerepesi, Szilvia (2021) Az apa szerepe a kisgyermek életében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kertész, Balázs Ferenc (2021) A mindenapos testnevelés bevezetésének hatásai Békés megyében vizsgált diákok, szülők és pedagógusok szemszögéből. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kertészné, Halmai Szandra Zsuzsanna (2021) A 25-35 éves korosztály kulturális szokásai a szocializációs ágensek tükrében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kerékgyártó, Tünde (2021) A nevelőszülők a gyermekvédelmi szakellátásban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Keszey, Vanessza Judit (2021) Aratrum - Minijátékokkal bővített 3 dimenziós kalandjáték. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Kiss, Ida (2021) Az élményalapú matematikatanítás lehetőségei. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kiss, Judit Emese (2021) The influence of social media on gender identity Social media influencers’ role in shaping people’s acceptance. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Kiss, Krisztián (2021) Jászberény mezőgazdasága és ipara. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kiss, Mónika (2021) Az egynyelvű óvodából érkező tanulók integrálása a kéttannyelvű általános iskolai oktatási rendszerbe. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kiss, Virág (2021) A gyermekvédelem legfontosabb feladatai kisgyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kissné, Süveges Beáta (2021) Egy kiválasztott korszak gyermekképének/nevelési gyakorlatának bemutatása. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kmeczkó-Fülöp, Petra (2021) „Gyerekesélyek” – Biztos Kezdet Gyerekház – Szegénység alakulása Magyarországon és a Gyerekházak működésének vizsgálata. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Kocsis, Klaudia (2021) „Egri zárdisták voltunk!” Az angolkisasszonyok egri növendékeinek jótékonysági tevékenysége 1942–1943-ban. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Koczka, Nikoletta (2021) Szexuális fejlődés a gyermekkorban. Feltáró jellegű kutatás óvodapedagógusok körében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Koleszár, Zsuzsanna (2021) Az olvasóvá nevelés kérdései. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Komlósi, Kitti Éva (2021) A gyászolókról alkotott általános vélekedések elemzése. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Komárominé, Nagy Mária (2021) Szociális szakemberek munkaattitűd vizsgálata a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központban. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Kontáné, Várhegyi Mónika Alexandra (2021) Az óvodáskorú gyermek, nyelvi kommunikációs képességeinek játékos fejlesztése, komplex szemléletmóddal. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kopcsó-Német, Jenifer (2021) Mozgásos játékok szerepe a tanulók mozgásműveltségében és nevelésében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kormos, Vivien (2021) Néphagyományok, népszokások, jeles napok, ünnepek az óvodában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Korpás, Klaudia (2021) A játék szerepe a gyermekek személyiségfejlődésében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Koska, Patrik (2021) A Réz-oldal kőfejtő hüllőfaunájának feltérképezése. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kotroczó, Éva (2021) A mozgás jelentősége kisgyermekkorban - Az egészséges életmód bevezetésének lehetőségei a szülővel való együttmozgás által. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kovács, Cintia (2021) A kisgyermek-közösségekben előforduló balesetek és a megelőzés lehetőségei. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kovács, Katalin (2021) Az idegen nyelv használatának formái az óvodákban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kovács, Luca (2021) „Ese min. Ez min. Ez az enyém.” – esettanulmány a koragyermekkori többnyelvűséggel kapcsolatban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kovács, Ádám (2021) Szakdolgozat - Kovács Ádám. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Kovács, Ágnes (2021) A vizuális nevelés technikáin keresztül a fenntarthatóságra nevelés lehetőségei. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kovács-Jakó, Orsolya (2021) A modern kori oktatási módszerek összevetése a 19-20.századi módszerekkel. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kovácsné, Nagy Zsuzsanna (2021) A roma családok és az óvoda kommunikációjának fontossága a köztük lévő jó kapcsolat és együttműködés érdekében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kozma, Balázs (2021) Akadémiai rendszer szervezése a magyar labdarúgó utánpótlásban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kozma, Kamilla (2021) Az iskolázottság szerepe a munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének javulásában. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Kreisz, Gergő (2021) Az újgenerációs elektronikus sportok jellemzői. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Krekács, Alíz (2021) Pride and Prejudice and its Film Adaptations-Women in the Pursuit of Happiness. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Kriston, Ivett (2021) Pedagógusszerepek és feladatok - A pedagógusok vélekedése a digitális oktatási környezetben rejlő kihívásokról. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kádasi, Zalán (2021) Az átigazolási piac működése a labdarúgásban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Káli, Milán (2021) A szabadidő helyes eltöltési formái. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Kássa, Róbert (2021) Ősi magyar hit- és hiedelemvilág. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Körtvélyesi-Rácz, Zsuzsanna Tímea (2021) Szülői gyermeknevelés a gyakorlatban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kövérné, Deák Krisztina (2021) Tanulócentrikus tanítás és tanulás. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Kürti, Zoltán (2021) A testnevelői hivatás gyakorlását nehezítő kihívások vizsgálata a pedagógus szemszögéből. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

L

Lakatos, Viktor (2021) A mozgásos játékok szerepe a sport iránti attitűd kialakításában. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Laukó, Réka (2021) Verőce értékei és megjelenésük a mai kulturális életben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Legény, Tamás Mihály (2021) Új utak keresése és tehetségfejlesztése az informatikában - Kooperatív tanulásszervezés az informatika órán. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Leiner, Bernadett Réka (2021) A 2019-es Női Világbajnokság alapján a magyar és a francia kapusok védési hatékonyságának és védési technikáinak összehasonlítása. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Lengyel, Dániel (2021) Szabadság tervező webalkalmazás fejlesztése. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Lengyel, Noémi (2021) Sportolási szokások vizsgálata 11-16 éves tanulók körében. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Letovai, Tamás Róbert (2021) A horgászsport rekreációs lehetőségei Nógrád megyében. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Libercz, Brigitta (2021) Serdülőkori devianciák Az alkohol és a drog fogyasztás mint szenvedélybetegségek. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Lipóczki, Laura (2021) A mozgás jelentősége kisgyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Lovász, Éva Patrícia (2021) Az óvoda-iskola átmenet kérdéseinek vizsgálata Füzesabony helyi gyakorlatában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Ludányi, Levente Bozo (2021) A Heves Megyei SZC József Attila Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium cigány/roma tanulóinak viszonyulása a testneveléshez és a sporthoz. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Lukács, Barbara Andrea (2021) A sport/ mozgás és a mese rekreációban betöltött szerepe, illetve fejlesztő, terápiás hatása. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Lukács, Botond (2021) Az újkori olimpia gazdasági hatásai. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Lénárt, Enikő (2021) Az Európai Unió közlekedéspolitikája, a szakpolitika ma Magyarországon. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Lévai, Dorottya (2021) Természettudományos megismerés a kisgyermekkorban - halmazállapotok. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Lévai, Martina Anna (2021) Sporthoz való viszonyulás az óvodáskorú gyermekek környezetében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

M

Madaras, Ádám (2021) Sportágak és sportegyesületek kiválasztása kisgyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Madarassy, Bettina (2021) Partnerei kapcsolat elősegítése a bölcsődékben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Magyar, Dániel (2021) Diszfunkcionális pedagógiai hatások az iskolában. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Magyar, Mária (2021) Az óvodai és iskolai szociális segítő lehetőségei a köznevelésben. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Majoros, Dávid Tamás (2021) Teljesítményértékelő rendszerek implementációja és összehasonlítása. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Makrai, Lászlóné (2021) Bábozás az óvodában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Martinkovics, Martin András (2021) A közművelődési intézmények lehetőségei és akadályai a koronavírus ideje alatt Heves megyében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Matiszcsák, Vivien (2021) A baba-mama foglalkozások jelentősége az anya és gyermeke közötti kötődés alakulásának segítésében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Matiszné, Csupka Mária (2021) Bölcsődés gyermekek evéssel kapcsolatos problémái. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Medve, Dániel (2021) A 14-15. századi török-magyar küzdelmek - A tananyag átadásának hatékonysági vizsgálata különböző módszerek segítségével. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Medveczki, Dominika (2021) Az egészséges életmódra nevelés formái az óvodákban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Menyhárt, Lilla (2021) A kispesti labdarúgás aranykora: Budapest Honvéd 1949-1956 között. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Mihis, Dóra (2021) A hagyományos közösségi kulturális értékek átörökítésének lehetőségei, mint alapszolgáltatás szakmai tartalmának bemutatása Heves városban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Mirkovszki, Kornél (2021) PBR implementálása OpenGL-ben. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Molnár, Adrienn (2021) Az internetes kereskedelem és a fogyasztói magatartás vizsgálata. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Molnár, Dávid (2021) Web alkalmazás fejlesztése React keretrendszerben. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Molnár, Kinga (2021) A betegségek megelőzése a bölcsődés korú gyermekeknél. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Molnár-Bonta, Gabriella (2021) „Hogyha Bottlik lesz a követ, Értünk mindent majd elkövet". A Bottlik család és Tibolddaróc kapcsolata. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Morar, Beatrix Noémi (2021) Az internet videojáték függőség, arctalan barátok veszélyei. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Muri, Katarína (2021) A gyermekek szókincse egynyelvű és kétnyelvű környezetben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Márton, Dorina (2021) A fiatalok fogyasztási szokásainak vizsgálata a turizmusban. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Mátrai, Nóra (2021) A 10-14 éves tanulók állóképességi felméréseinek értékelése és méréseinek összehasonlító elemzése és gyakorlati megjelenése a közoktatásban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Méhi, Márta (2021) Filozófiai irányzatok érvényesülése a szociálpedagógiában Elméleti és módszertani összefüggések. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Méreg, Ágnes Klára (2021) Cserépfalu kulturális élete a XX. században. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Mészáros, Márk (2021) A 2004-es athéni nyári olimpiai játékok szervezésének, társadalmi és gazdasági hatásainak bemutatása Görögország szempontjából. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

N

Nagy, Angelika (2021) A probémamegoldó gondolkodás vizsgálata középiskolai tanulóknál. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Nagy, Attila (2021) Az egészséges életmód kialakításának lehetőségei kisgyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Nagy, Boglárka (2021) A kommunikáció szerepe az óvodai hátránykompenzációban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Nagy, Ferenc Mihályné (2021) Szegregátumban élő gyermekek, fiatalok hátrányai és kilátásai. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Nagy, Kristóf (2021) Mobilprogramozás és képfeldolgozás a Firebase technológiával. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Nagy, Martin (2021) Moduláris okosotthon automatizáció. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Nagy, Petra (2021) A tánc és táncos mozgásformák hatásai a sajátos nevelési igényű emberekre. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Nagy, Petra Flóra (2021) A család szerepe az egészséges életmód kialakításában, a fiatalkori szenvedélybetegségek kialakulásának tényezői. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Nagy, Péter (2021) Az egész életen át tartó testmozgás megalapozásának vizsgálata a 2019/2020-as Bozsik-program Eger óvoda körzetében. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Nagy, Rebeka (2021) A mindennapi testnevelés megvalósítása konkrét helyszíneken, tapasztalatok. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Nagy, Zsófia (2021) A szülő és a tanító szerepe a 3-10 éves korú gyermekek olvasóvá nevelésének a folyamatában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Nagyfi, Barbara (2021) Módszertani megújulás a történelemtanításban. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Nagyné, Tózsa Ágnes (2021) Sérült gyermek a családban. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Nagyová, Alexandra (2021) Biztos Kezdet Gyerekházak működése Magyarországon a kezdetektől napjainkig. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Nemes, Tamás (2021) Hol tartunk a digitális átállással a magyarországi általános iskolákban? Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Nemsur, Martin (2021) Hogyan tanítsunk snowboardozni, avagy oktatási tematikák különbségei. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Nhlapo, Xolani (2021) Data warehouses for Business Intelligence. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Nádasdi, György (2021) ServiceNow platformon fejlesztés bemutatása egy egyszerű alkalmazáson keresztül. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Németh, Jázmin Anna (2021) Szegregációs és integrációs mintázatok Tarnalelesz település esetén. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

O

Oláh, Dalma (2021) Nehézségek a felnőttképzésben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Oláh, Diána (2021) The Manifestation of Aggression in William Faulkner‘s Short Stories. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Oláh, Tibor Bence (2021) Mindennapi testnevelés megvalósítása konkrét helyszíneken, tapasztalatok. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Oravecz, Zsolt (2021) Interaktív hardware, szoftver fejlesztés a megújuló energiaforrások népszerűsítése céljából. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Orosz, Dalma (2021) A TAO szerepe, jelentősége Alsózsolca sportéletében. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Orosz, Zsolt (2021) Komplex egészséges életmód-program túlsúlyosoknak. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

P

Palanek, Krisztián (2021) Szakdolgozat - Palanek Krisztián. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Pap, Emília (2021) Az online közösségi élet hatása offline közösségi életünkre. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Pap, Gábor (2021) Iskolai beléptető és ebédeltető rendszer megvalósítása NFC-technológia segítségével. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Papp, Bendegúz Szilárd (2021) Pályaalkalmassági vizsgálatok és gyakorlati alkalmazásuk. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Patkó, Richárd (2021) A mindennapos testnevelés a Nagykun Baptista Oktatási Központ Gimnáziumban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Patvaros, Dézi Beatrix (2021) Életmódkutatás, szabadidő eltöltési szokások vizsgálata. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Patócs, Virág (2021) Anya-gyermek kapcsolat alakulása örökbefogadott gyermek esetében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Penderik, Gábor Erik (2021) Pártfogói Tevékenységek Elemzése - A büntetés-végrehajtási pártfogó feladatköre a reintegrációs őrizet előkészítése, végrehajtása során. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Petes, Zsolt Bence (2021) A Camponotus nicobarensis hangyafaj fototaxikus válaszainak vizsgálata. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Petrényi, Sándor (2021) Extrém és kalandsportok fejlődési irányai napjainkban, avagy gördeszkázás, mint olimpiai sportág. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Petróczi-Kis, András (2021) A kézilabda sportág fejlődése Magyarországon 2015-2020 között. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Pikula, Petra (2021) Motiválás a tanulási-tanítási folyamatban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Pikó, Árpád Hektor (2021) A szegedi boszorkányok kultúrantropológiai képe a 18. századi Magyarországon az 1728-as nagy szegedi boszorkányper tükrében. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Pintér, Eliza (2021) A mese hatásai, mesélési szokások óvodáskorú gyermekek körében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Pongó, Tamás (2021) XAML fájl generálása Custom Vision segítségével. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Ponyi, Szabina (2021) Az atlétikai versenyszámok alaptechnikáinak elemzése, oktatása. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Postás, Petra (2021) A mese jelentősége 0-3 éves korosztályban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Pozsgai, Zsuzsanna (2021) Várandósság, szülés, születés Anyatejes táplálás. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Psenák, Eszter (2021) Speaking strategy use of Hungarian students in ESL classes - Teaching affective strategies is key in improving speaking skills. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Pummer, Mónika (2021) A mese hatásai, mesélési szokások óvodáskorú gyermekek körében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Puporka, Dániel (2021) A rendszeres Instagram használat, a testkép és testedzés összefüggéseinek vizsgálata. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Pusztai, Gergely (2021) Egy amatőr és egy profi labdarúgó klubcsapat szerepének összehasonlítása az egészséges életmód kialakításában Magyarországon. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Pádárné, Lengyel Adrienn (2021) Zenei képességfejlesztés a recski Csengővár Óvodában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Pál, Gergely Balázs (2021) Egészségkárosító tényezők, szenvedélybetegségek kezelésének lehetőségei. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Pásztor, Gyula (2021) Lorántffy Zsuzsanna örökségének ápolása Sárospatakon. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Pásztor, Levente (2021) A magyar királyi 10. honvéd gyalogezredhez kapcsolódó hagyományőrző tevékenységek a két világháború között. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Pásztor, Martin (2021) Magyarországi nemzetiségek gazdasági viszonyai a dualizmus időszakában. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Pásztor, Orsolya (2021) Online vizuális nevelés koronavírus idején. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Pékó, Boglárka (2021) Pedagógiai értékelés. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Pócz-Berczeli, Petra (2021) Esélynövelő pedagógiák - jó gyakorlatok: Intézményfejlesztés és pedagógiai jó gyakorlatok egy társulásban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

R

Rajna, Franciska (2021) Minimális UNSAT problémák generálása összefüggő SS-típusú gráfok alapján. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Raminczki, Anita (2021) Az óvoda- iskola átmenet kérdései – egy halmozottan hátrányos térség „Óvodából iskolába” projekt jó gyakorlatának bemutatása tükrében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Rendesné, Barna Nikolett (2021) Innovációk a történelemoktatásban. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Rimóczi, Dóra (2021) Autizmus spektrum zavar óvodás korban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Román, Gyula (2021) Az olimpiák szervezésének, társadalmi és gazdasági hatásainak bemutatása. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Román, Gábor (2021) Sportturisztikai utazások a 21. században. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Román, Lili (2021) Tetoválásokkal és testékszerekkel kapcsolatos attitűdök az óvodában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Roskóné, Szilágyi Ágnes (2021) Digitális oktatás Magyarországon. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Rusznyák, Vanessza (2021) Az egyszülős család hatása a gyermek érzelmi és személyiségfejlődésére. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Rác, Csenge (2021) Napló, művészkönyv, önreprezentáció a rajzórán és a vizuális nevelésben. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Rátkai, Dzsenifer (2021) Generációs hatás a munkahelyi konfliktusokra - Vizsgálat a ZF Hungária Kft. munkavállalói körében. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Réti, Kamilla (2021) Úszás specifikus felkészülés bemutatása, jellemzése különböző úszás alapú sportágakban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Rőth, Lajos (2021) Pénzügyi kontrolling rendszer készítése SharePoint rendszerben. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

S

Saad, Aldeen Yamen (2021) Data Visualization. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Sajtos, Beáta (2021) Az iskolai erőszak megjelenési formái. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Sass-Gyarmati, Norbert (2021) Interaktív hardware, szoftver fejlesztés a megújuló energiaforrások népszerűsítése céljából. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Schrett, Johanna (2021) Kreativitás fejlesztése a vizuális nevelésben a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium kereti között. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Sebőkné, Kis Zsuzsanna (2021) Bölcsődéből óvodába való átmenet nehézségei, és segítése, kisgyermeknevelői kompetenciák. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Silabela, Mxolisi (2021) Szakdolgozat - Silabela Mxolisi. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Simon, Henriett (2021) A kisebbségi és a többségi társadalom helyzete, viszony Verpelét városában. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Sipos, Boglárka (2021) Kortársproblémák felmérése alsó tagozatban szociometriai módszer segítségével. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Sipos, Dávid (2021) Portyázó hadjáratok. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Sipos, Virág (2021) Az anyai magatartás hatása a beszoktatás folyamatára. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Siposné, Pataki Mária (2021) A Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet hagyományőrző szerepe a település kulturális életében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Sisa, Csilla (2021) Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal kommunikációjának vizsgálata,különös tekintettel az ügyfelekkel. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Sisa, Hajnalka (2021) A NATO-orosz kapcsolatok alakulása a 2008-as grúziai háború után. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Siskó, Bence (2021) A labdarúgás technikai elemeinek valamint a megtévesztő mozdulatainak oktatása az általános iskolákban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Sisák, Patrícia Barbara (2021) A helyi kulturális értékek-Rajeczky Benjamin, Csohány Kálmán és Gaál István pásztói munkássága és emlékezete. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Smuczer, Krisztián (2021) KRESZ szituációs oktatóprogram. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Sneider, Tímea (2021) A kisgyermekkori zenei nevelés fontossága a bölcsőde és a család vonatkozásában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Soltész, Péter (2021) TAO támogatások felhasználási tapasztalatai kistelepülések egyesületeiben. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Somogyi, Szabina (2021) A zenei nevelés helyzete Gyöngyös Város Óvodáiban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Sorn, Kann (2021) Women Rights and Restriction of Wearing Clothes of Choice. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Stumpf, Gabriella (2021) Hagyományőrzés az iskolai nevelésben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Surmann, Dorottya (2021) A mozgásos játékok szerepének, fajtáinak és gyakoriságának vizsgálata általános iskola 5. és 8. osztályosok összehasonlításának viszonyában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szabó, Alexandra Vivien (2021) Várandósság, szülés, születés: A baba-mama klubok, a szülésfelkészítő, szoptatástámogató és a kismamákkal foglalkozó egyéb segítő csoportok létjogosultságának vizsgálata. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szabó, Dávid (2021) A Spartan terepakadályfutó versenyek hatása a szülőkre és gyermekeikre, valamint a terepakadályfutás beépíthetősége a testnevelés órán belül. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Szabó, Gabriella (2021) A mindennapi testnevelés hatékonyságának vizsgálata a kondicionális képességek összehasonlító elemzésével. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szabó, Gergely (2021) A hidegháború adta változások a világon. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Szabó, György (2021) Közösségi szociális munka mint lehetőség a halmozottan hátrányos helyzetű szegregátumok számára. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Szabó, Lili (2021) Az Y generáció véleménye a gyermekvállalásról, X-ek, Y-ok, Z-k. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szabó, Patrik (2021) 3 Dimenziós sakk játék implementáció. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Szabó, Renáta (2021) Az egészséges életmód kialakítását befolyásoló tényezők kisgyermekkorban, hátrányos helyzetű családok megközelítése alapján. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szabó, Szabina (2021) Család szerepe a serdülők egészséges életmódjának kialakításában. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Szabó, Viktor (2021) Elfeledett hősök nyomában. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Szabó, Zsófi (2021) A Biztos Kezdet Gyerekház, mint alternatív ellátási forma a kisgyermekek napközbeni ellátásban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szabó-Ónodi, Andrea (2021) Egyszülős család hatása a gyermek érzelmi és személyiségfejlődésére-krízishelyzetek és azok hatásai különböző nézőpontokból. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szabóné, Füleczki Edina (2021) Az óvoda és a család kapcsolata, illetve ennek lehetőségei roma családok esetében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szabóné, Gacsal Bettina (2021) Szülői minta és a kortárscsoport hatása a fiatalok alkoholfogyasztására. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szakali, Márk (2021) A lúdtalp egészségkárosító hatásai és annak kezelési módjai. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Szakonyi, Tímea Bernadett (2021) Szolgáltatás és az extraverzió kapcsolata. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szalatnai, Dóra (2021) Fitnesz/testépítő sportolók verseny-és versenyen kívüli időszaka férfi, illetve női oldalról megközelítve. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Szalkai, Hajnalka Zsanett (2021) Hátrányok és hátránykompenzálás Egercsehiben. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Szappanos, Szilvia (2021) „Mi van belül” - gyermeki kreativitás elemzése egy versenyfeladat tükrében. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Szathmári, Fehér Alexandra Irén (2021) A mese hatásai, mesélési szokások óvodáskorú gyermekek körében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szelei, Attila (2021) Android alkalmazás fejlesztése és alkalmazásprogramozási interfészek használata. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Szeles, Attila Bendegúz (2021) A sport szerepe a hátrányos helyzetű fiatalok életében. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Szikrai, Tamás (2021) A tengely árnyékában - Magyarország külpolitikai irányvonala a hadba lépésig. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szilágyi, István (2021) A személyközpontú pedagógia alkalmazása roma és nem roma diákok körében testnevelés órán. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szilágyi-Bögös, Barbara (2021) LEGO eszközök használata a matematika tanításában. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Szlávik, Bence (2021) Britishness in Young Adult Fantasy. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Szmodics, Viktória (2021) Szakdolgozat - Szmodics Viktória. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Szmorad, Csilla (2021) Autizmus spektrumzavarral élő gyermekek az óvodában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szobonya, Tímea (2021) A kora kisgyermekkori autizmus tényezői. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szojkáné, Balogh Emese (2021) Mit? mikor? mivel? hogyan? a bölcsődei vizuális nevelés lehetőségeinek sokszínűsége. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szomszéd, Márton János (2021) Párbajok a Horthy-korszak parlamentjében. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Szondi, Máté (2021) Órarend-tervező szoftver fejlesztése. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Sztanik, Andrea (2021) Demens betegek bekerülésének kiváltó okai idősek otthonába. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Sztrikné, Buhala Éva (2021) Koragyermekkori fejlesztés támogatása a Biztos Kezdet Gyerekházakban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szuhi, Barbara (2021) Cukorbetegség intézményi keretek között. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Széles, Barbara (2021) Várandósság.szülés,születés Táplálkozás és a hiedelemvilág befolyásoló hatása fogantatáskor és várandósság alatt. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Széles-Kovács, Gyula (2021) Online szerepjátékot segítő alkalmazás. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Szórád, Lívia (2021) A középiskolás korosztály kötött és szabadidejének változása, a jelenléti és távoktatás összehasonlításában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szőllősi, Anna Zsuzsanna (2021) Magnetism of Serial Killing. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Szűcs, Nóra (2021) A szőlészettel és borászattal kapcsolatos hagyományok, értékek megjelenítése Gyöngyös város kulturális életében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Szűcs, Zsófia (2021) Korszerű korai intervenció és korai fejlesztési eljárások a szülők ismeretében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Sáfrányos, Tamás (2021) Külső világ tevékeny megismerése játékos oktatóprogrammal óvodás korosztály számára. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Sándorné, Szőke Amanda (2021) Az alkohol addikció kialakulásának mechanizmusa fogyasztási szokásaink alapján. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Sárdi, Márk Antal (2021) A 21. századi testnevelés oktatásának kihívásai és válaszlehetőségei itthon és külföldön. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Sárközi, Viktor (2021) Raktármenedzselő webalkalmazás. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Sárosi, Martin (2021) A testnevelő tanárok életpálya modellje Egerben. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Sóvári, Csaba (2021) A bábjáték és a bábok fontossága az óvodai életben. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

T

Takács, Balázs (2021) A kapodaszter használata a 20-21. századi gitárzenében. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Takács, Nóra (2021) A művészet és geometria találkozása. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Takács, Viktória (2021) Gyermekek az Internet hálójában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Tamasi, Kinga (2021) Nőnevelés, leánynevelő intézetek alakulása Magyarországon 1900 - 1934-ig. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Tamasi, Marcell (2021) Okos otthon rendszer Node-RED és IoT alapokon. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Tar, Miklós (2021) Közösségi kezelésű angol-magyar, magyar-angol szó- és kifejezéstár. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Tauz, Anna (2021) A néptáncoktatás jelentősége az óvodáskorú gyermekek életében - A vecsési falusi nemzetiségi néptánc foglalkozások alapján. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Tolvaj, Lászlóné (2021) A digitális tanrendhez kapcsolódó oktatás nehézségei a szülők szerint. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Tompa, Barbara (2021) Az óvodai beszoktatást segítő és gátló tényezők az óvodapedagógusok és a szülők szemszögéből. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Torda, Ramóna (2021) A modern művészet a vizuális nevelésben, múzeumpedagógia. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Torma, Barbara (2021) Az employer branding szerepe a multinacionális vállalatok életében és változásai a világjárvány következtében. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Tregova, Anett (2021) A roma gyermekek integrációját segítő óvodai programok. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Tunyi, Attila (2021) The Devil's Voice in Milton, Blake and Metal Music. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Turó, Adrienn (2021) Egészséges táplálkozás fontossága várandósság alatt, és kisgyermek táplálása. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Turó, Attila (2021) Oktató alkalmazás Android platformon. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Tábori, Kitti Karolina (2021) A digitális oktatás megvalósítása az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Iskolájában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Tábori, Tifani (2021) A roma gyermekek integrációját segítő óvodai programok. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Tóth, Adrienn (2021) Sport és táplálkozás jelentősége a családban kisiskolás korban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Tóth, András (2021) Médiafogyasztási szokások Az animációs filmműfajok befogadása. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Tóth, Annamária (2021) Pedagógiai szempontból nehéz helyzetek szakszerű kezelése kisgyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Tóth, Csaba (2021) A labdarúgás egy adott technikai elemének összehasonlítása és mérése testnevelés órán. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Tóth, Fanni (2021) A kulturális közösségfejlesztés módszertana- Tiszaeszlár közösségfejlesztési folyamatának elemzése. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Tóth, Loretta (2021) A játék szerepe a gyermek személyiségfejlődésében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Tóth, Mónika (2021) A bölcsődei zenei nevelés hatása a gyermekek szociális, és érzelmi készségeinek fejlődésére-A kisgyermekkori zenei nevelés színterei (család, bölcsőde). Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Tóth, Noémi Evelin (2021) Magyar nyelvtan tanulását segítő alkalmazás általános és középiskolás diákok részére. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Tóth, Pálma Beáta (2021) A gyermekbántalmazás területei és az óvodapedagógus feladatai. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Tóth, Viktória (2021) Meseterápiás foglalkozás lehetősége ötödik osztályban a Rút kiskacsa című mese felhasználásával. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Tóth-Farkas, Evelin (2021) Az általános iskolai pedagógusok felkészültségének vizsgálata az iskolai gyermekbántalmazások megelőzését, felismerését és megoldását tekintve. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Török, Gabriella (2021) Flash Cards – Full Stack Development. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Tőzsér, Bernadett (2021) Játék a családban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

U

Udvari, Gábor (2021) A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. tevékenységének bemutatása. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Ujvári, Judit (2021) Multikulturális nevelés az óvodában. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Ungi, Keve János (2021) A kosárlabda játék helye, szerepe az iskolai testnevelésben. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Urbán, Regina Enikő (2021) Játékos szolfézs oktatás támogatása web alkalmazásban. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

V

Vajda, Krisztián (2021) 2,5D játék fejlesztése Unity keretrendszerben. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Vakarcs, Tamás (2021) Androidos számítógép távirányító program fejlesztése. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Vanyó, Liliána (2021) Az IKT eszközök használata kisgyermekkorban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Varga, Andrea (2021) Hátrányos helyzetű tanulók integrációs nehézségeinek kezelése az oktatásban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Varga, Fanni Zsanett (2021) Óvodapedagógusok véleménye a család és gyermek támogatásáról a testvér születése kapcsán. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Varga, György (2021) A magyar népi gyermekjátékok összevetése a mozgásterápiákkal. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Varga, Szabolcs József (2021) A teljesítmény értékelés lehetőségei a triatlon sportágban. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Vasas, Ádám (2021) Mit nevezünk tehetségnek? - Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen folyó tehetséggondozás helyzete hallgatói vélemények alapján. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Vascsák, Kata (2021) Vizuális nevelés kisgyermekkorban hagyományos és újra hasznosított eszközök által. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Verbói, Ágnes (2021) Környezettudatosság kialakítása/fejlesztése az óvodai nevelésen keresztül. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Vereczki, Bálint Zoltán (2021) Szakdolgozati konzultációk támogatása webes rendszerrel. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Veszprémi, Vivien (2021) A diabéteszes gyermekek óvodai integrálása. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Vizsolyi, Nimród Zoltán (2021) A fiatalok aktív közösségi részvételének ösztönzése innovatív eszközökkel: Asztali szerepjátszó közösség. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Voloshyn, Valeriya (2021) A szláv mitológia interpretációja a XXI. században. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Váradi, Margaréta (2021) Szegregáció a közoktatásban. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Várkonyi, Katalin (2021) The Hungarian Translation of Currer Bell's Jane Eyre by Irma Honti, titled A lowoodi árva. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Várnai, Vivien (2021) Speciális léptekkel a győzelemig. Az intellektuális képességzavarral élő gyermekek sportolási lehetőségei. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

W

Windegg, Krisztián Henrik (2021) Játékfejlesztés Unity keretrendszerbne. Szakdolgozat thesis, Informatikai Kar.

Z

Zimmermann, Márió (2021) A motorikus és a pszichés képességek kapcsolatának vizsgálata a teljesítményre középiskolások körében. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Zsadányi, Sándor (2021) Női kézilabda játékosok mérkőzés teljesítménye a stressz tükrében. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Zsombok, Imre (2021) Iskolán kívüli környezeti nevelési lehetőségek. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Zupkó, Ádám (2021) A Magyar Királyság oszmán ellenes politikája Hunyadi Mátyás és a Jagelló királyok korszakában. Szakdolgozat thesis, Természettudományi Kar.

Zágoni, Petra (2021) The Impact of Television and Smart Gadgets on American Children. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

Zödös, Rebeka (2021) A mese szerepe az óvodáskorú gyermekek lelki fejlődésében. Szakdolgozat thesis, Pedagógiai Kar.

Á

Árvai, Andrea (2021) Generációk a segélyezés csapdájában. Szakdolgozat thesis, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Ş

Şimşek, Afide Cansu (2021) The Comparison of Trianon and Sevres Treaties: A Social Historical Analysis. Szakdolgozat thesis, Bölcsészettudományi Kar.

A lista elkészültének dátuma: Tue Sep 26 18:59:14 2023 CEST.